Autor: Branko Čupić
Foto: Privatna arhiva
08:09
18.8.2019.

Kruševice: Održano takmičenje u planinskom trčanju i bacanju kugle

U mjestu Kruševice, nadomak Nikšića, juče je održan III memorijal Vukašin Žižić, u sklopu kojeg je organizovano osmo prvenstvo Crne Gore u planinskom trčanju i u bacanju kugle.


Učestvovao je 61 takmičar iz šest klubova iz Crne Gore, a organizatori su kazali da su zadovoljni kako je proteklo takmičenje, koje je već postalo tradicionalno.

U kategoriji cicibanki na 400 metara, prvo mjesto osvojila je Elzana Guberinić, takmičarka Oriona iz Ulcinja, drugo mjesto njena klupska drugarica Nejra Suljević, a treće je pripalo Beograđanki Ani Žižić.

U kategoriji cicibana prvi je bio Nemanja Madžgalj iz Oriona, drugi Dejan Scurati iz Budućnosti, a treće mjesto je pripalo njegovom bratu i klupskom drugu Danilu Scuratiju.

Sva tri prva mjesta konkurenciji pionirki pripala su takmičarima Oriona. Prva je bila Suzana Tafić, druga Antonela Gazivoda, a treća Nora Selćanin, Kod pionira prvi je bio naš sugrađanin Luka Tadić, a drugi takmičar iz Oriona, Boban Madžgalj.

U juniorkoj konkurenciji bio je samo po jedan takmičar. Kod dama to je bila Bojana Gobeljić iz Sjenice, a kod muškaraca Jovan Đurović.

Kod senuora najbolji je bio takmičar Rudara Goran Petrić, drugi Miloš Dragović, dok je treće mjesto osvojio Alen Imamović, iz AK Novi grad.

Najbolja od dama u seniorkoj konkurenciji bila je Slađana Perunović, druga Lidija Todorović, a treće mjesto je zauzela Andrea Saitaj.

Kod veterana, starijih od 45 godina, prvi je bio Veljko Žižić,  drugo mjesto zauzeo je Zoran Bogdanović, dok je najbolja u konkurenciji veteranki bila Ana Petrović Njegoš, druga Nada Tadić, a treća Snežana Žižić.

U bacanju kuge kod muškaraca najbolji je bio Radovan Zeković, potom Demir Elezović,  dok je treće mjesto uzeo Tanasije Kojundžić

Kod dama najbolja je bila Kristina Rakočević, druga Ana Bošković, a treća Anđela Rosić.

Takmičarke iz Ulcinja uzele su prva tri mjesta u konkurenciji vortex za djevojčice. Prva je bila Nora Selčanin, druga Antonela Gazivoda, a treća Suzana Tafić. U vortex konkurenciji kod dječaka pionira najbolji je bio Elijan Dergišević, drugi Milivoje Pajović, a treći Luka Tadić. U konkurenciji juniora prvo mjesto pripalo je Sergeju Žižiću.

Ostale vijesti iz kategorije