Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
10:13
7.11.2019.

Ništa nije nemoguće, čak ni plasman u Tokio

Težak period u karijeri ostavila je iza sebe, a onda kada se malo ko nadao u dalekom Iževsku u Rusiji odjeknula je jedna od najljepših priča godine kada je u pitanju naš sport.


Jovana Peković nakon Evropskog prvenstva za mlađe seniore smješka se sa vrha Starog kontinenta, naša džudistkinja donijela je svojoj zemlji zlatnu medalju.

“Svaki djelić ove medalje pripada nekome, poručila je Jovana na jučerašnjoj pres konferenciji. “Najveće zasluge ima moja porodica, kao i za svako odličje do sada, oni su moja najveća podrška i snaga. Bili su uz mene i kada sam imala problem, vjerovali su u i govorili da će mi se rad i trud isplatiti.”

Nastavila je šampionka Evrope u sličnom tonu…

“Velike zasluge ima moj matični klub Akademik, treneri Dragan Šćepanović, Marinko Đurđevac i Dragana Živković. Oni su svi na neki način doprinijeli mom rezultatu, kao i Judo savez. Zajedničkim snagama borili smo se i rezultat je došao”, dodala je Pekovićeva.

Veliki uspjeh iz Rusije ostaje da se pamti, ali Jovana već pred sobom ima nove ciljeve jednako velike.

“Uskoro ću početi pripreme za narednu, olimpijsku godinu. Do kraja se ne predajem, ništa nije nemoguće, pa tako i moje kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju. Realne su, propustila sam dvije godine, ali vjerujem u sebe”, jasna je mlada Nikšićanka.

Jovanin trener Dragan Šćepanović otkrio je kako je naša šampionka rasla tokom turnira u Iževsku…

“U prvoj borbi napravila je dvije tehničke greške, a onda je nakon toga sve ostalo odradila fantastično i bila najubjedljiviji takmičar na prvenstvu”, rekao je Ščepanović.

“Njen ipon u polufinalu proglašen je kao najbolji ipon dana. Imati šampiona, među takvim velesilama kakve su Rusija, Njemačka, Azerbajdžan, Španija i Gruzija, najbolje govori koliko je to vrijedan rezultat.”

Predsjednik (novog) Judo saveza Andrija Čađenović dao je čvrsto obećanje…

“Obećavam da ćemo nastaviti da ulažemo trud i rad kako bi džudo povratio svoj stari sjaj i da rezultati poput Jovaninog ne budu iznenađenje, već nešto na šta smo navikli”, jasan je Čađenović.

 

izvor: Dnevne novine

loading...

Ostale vijesti iz kategorije

 • 12:23
  12.11.2019.

  Ministar sporta i mladih Nikola Janović primio je danas Jovanu Peković, džudo reprezentativku, osvajačicu zlatne medalje na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore koje je održano u Iževsku (Rusija).

 • 13:02
  11.11.2019.

  Na desetom po redu interkontinentalnom džudo turniru “Borsa Open” čiji domaćin je bio Mostar, a koji je okupio oko 1.200 takmičara iz 28 zemalja sa tri kontinenta, džudisti nikšićkog Akademika osvojili su ukupno 19 medalja, od čega šest zlatnih, četiri srebrne i devet bronzanih.

 • 12:02
  11.11.2019.

  Na međunarodnom turniru "Borsa open" na kome je učestvovalo preko 1000 takmičara, džudisti Onogošta osvojili su tri medalje.

 • 07:37
  11.11.2019.

  Naš glavni grad bio je u subotu domaćin državnog prvenstva Crne Gore za kadete, juniore i mlađe seniore na kom su učestvovali i nikšićki klubovi Onogošt i Fokus.