Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
10:13
7.11.2019.

Ništa nije nemoguće, čak ni plasman u Tokio

Težak period u karijeri ostavila je iza sebe, a onda kada se malo ko nadao u dalekom Iževsku u Rusiji odjeknula je jedna od najljepših priča godine kada je u pitanju naš sport.


Jovana Peković nakon Evropskog prvenstva za mlađe seniore smješka se sa vrha Starog kontinenta, naša džudistkinja donijela je svojoj zemlji zlatnu medalju.

“Svaki djelić ove medalje pripada nekome, poručila je Jovana na jučerašnjoj pres konferenciji. “Najveće zasluge ima moja porodica, kao i za svako odličje do sada, oni su moja najveća podrška i snaga. Bili su uz mene i kada sam imala problem, vjerovali su u i govorili da će mi se rad i trud isplatiti.”

Nastavila je šampionka Evrope u sličnom tonu…

“Velike zasluge ima moj matični klub Akademik, treneri Dragan Šćepanović, Marinko Đurđevac i Dragana Živković. Oni su svi na neki način doprinijeli mom rezultatu, kao i Judo savez. Zajedničkim snagama borili smo se i rezultat je došao”, dodala je Pekovićeva.

Veliki uspjeh iz Rusije ostaje da se pamti, ali Jovana već pred sobom ima nove ciljeve jednako velike.

“Uskoro ću početi pripreme za narednu, olimpijsku godinu. Do kraja se ne predajem, ništa nije nemoguće, pa tako i moje kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju. Realne su, propustila sam dvije godine, ali vjerujem u sebe”, jasna je mlada Nikšićanka.

Jovanin trener Dragan Šćepanović otkrio je kako je naša šampionka rasla tokom turnira u Iževsku…

“U prvoj borbi napravila je dvije tehničke greške, a onda je nakon toga sve ostalo odradila fantastično i bila najubjedljiviji takmičar na prvenstvu”, rekao je Ščepanović.

“Njen ipon u polufinalu proglašen je kao najbolji ipon dana. Imati šampiona, među takvim velesilama kakve su Rusija, Njemačka, Azerbajdžan, Španija i Gruzija, najbolje govori koliko je to vrijedan rezultat.”

Predsjednik (novog) Judo saveza Andrija Čađenović dao je čvrsto obećanje…

“Obećavam da ćemo nastaviti da ulažemo trud i rad kako bi džudo povratio svoj stari sjaj i da rezultati poput Jovaninog ne budu iznenađenje, već nešto na šta smo navikli”, jasan je Čađenović.

 

izvor: Dnevne novine

Ostale vijesti iz kategorije

 • 14:30
  31.5.2020.

  Ministarstvo sporta i mladih sufinansiraće do 70 odsto iznosa članarine za djecu koja se bave sportskim aktivnostima u okviru sportskih klubova.

 • 14:26
  23.5.2020.

  Vrijeme karantina i izolacije zbog koronavirusa možda je najteže padalo sportistima. Nemogućnost da treniraju u normalnim uslovima odrazila se  na formu svih, pa je vođen time naš sugrađanin i fitnes instruktor Ivan Vuletić došao na ideju da krene sa organizovanjem onlajn treninga na daljinu.

 • 08:04
  23.5.2020.

  Na današnji dan, prije tačno deceniju, naši sugrađani i članovi PSD Javorak Marko Blečić, Đorđije Vujičić i Dragutin Šlagi Vujačić, popeli su se na Mont Everest i tako postali prvi Crnogorci koji su osvojili "vrh svijeta".

 • 12:22
  22.5.2020.

  Velike pobjede i brojne medalje izvojevane na borilištima širom svijeta i požrtvovani nastupi crnogorskih sportista u dresu, kimonu ili kapici sa crnogorskim grbom najbolja su potvrda ispravnosti odluke na referendumu, kazao je direktor Karate saveza Dragoljub Fatić.