Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
09:27
19.1.2021.

Novac i klubovima koje nisu osnovali

U lokalnoj upravi u Nikšiću odlučili su da ove godine iz gradskog budžeta za podršku sportu izdvoje oko 1,5 miliona eura. Od tog iznosa 800.000 eura opredijeljeno je za sufinansiranje rada sportskih organizacija za koje je Opština objavila javni konkurs na koji se mogu prijaviti najkasnije do 31. januara.


Sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Milan Korać istakao je će za razliku od ranijih perioda Opština ove godine novčano podržati i klubove čiji ona nije osnivač ili suosnivač.

“Podršku za sufinansiranje programa rada namijenićemo i organizacijama koje su u prethodnom periodu postigle značajne rezultate. Siguran sam da će ta sredstva značiti klubovimau ovim otežanim uslovima i da će doprinijeti još boljim rezultatima, uprkos problemima koje je izazvala pandemija virusa korona na sport kod nas i svijetu”, rekao je Korać.

Prema pravilniku, koji je izradio Sekretarijat za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje, na konkursu će se vrednovati da li je u pitanju olimpijski sport, zatim karakter i rang takmičenja, uspjesi takmičarskih selekcija, društveni značaj kluba, te i postojanje muške i ženske selekcije, a posebna pažnja biće usmjerena na organizacije koje u svojim redovima imaju državne reprezentativce i onim koje rade sa mlađim kategorijama kroz angažovanje stručnog kadra.

Preostali dio sredstava od ukupno planiranih za ovu godinu namijenjen je za rekonstrukciju dvorane i streljane Sportskog centra, kao i za radove na bazenu. Iz Opštine su nedavno najavili da će graditi trim stazu oko Trebjese, i da će izgraditi nove i rekonstruisati pojedine sportske terene u mjesnim zajednicama.

 

Izvor: Dan

Ostale vijesti iz kategorije

 • 13:13
  26.2.2021.

  Od 2001. godine i nastanka ‘Fap mašine’, kao grupa nikad nijesmo učestvovali u bilo kakvim političkim akcijama. Naša priča je oduvijek bila inspirisana ljubavlju prema klubu koji je za sada 'umiren'. Danas, kad je politika u našem gradu uzela maha, kada polako ali sigurno ulazi u sve pore društva, pa tako ne čujemo đecu da pričaju o fudbalskom derbiju, već o izborima, kad se ne igra za 'gol' nego za glas više, odluka da naša grupa bude van svih tih dešavanja ispostavila se u potpunosti ispravnom, navodi se u saopštenju navijača nekadašnjeg Fudbalskog kluba „Čelik“, „Fap mašina“.

 • 08:24
  24.2.2021.

  Opština Nikšić donijela je Odluku na osnovu koje je izdvojila 88.000 eura za sufinansiranje programa rada 40 sportkih klubova koji su registrovani u našem gradu, a 562.000 eura je obezbijeđeno i za četiri kluba čiji je osnivač ili suosnivač lokalna uprava. 

 • 08:22
  20.2.2021.

  Prvi zimski maraton u Nikšiću biće održan danas i sjutra, a organizuju ga NVO Ljubitelji prirode, Opština Nikšić i Turistička organizacija Nikšić.

 • 09:35
  14.2.2021.

  Karatistima Fokusa na međunarodnom karate turniru "BiH Valentinovo“ 2021. u Tuzli pripalo je pet medalja u šest kategorija.