Autor: Branko Čupić
Foto: Privatna arhiva
08:01
31.12.2018.

Novo priznanje za KK Fokus: Saša Bojović na spisku reprezentacije za EP

Juniorska karate šampionka Crne Gore u pojedinačnoj i u ekipnoj konkurenciji i članica Fokusa, Saša Bojović, pozvana je da brani boje reprezentacije na 46. Evropskom prvenstvu za juniore i kadete, koji se održava u danskom Alborgu od 8. do 10. februara naredne godine.


Naša sugrađanka će se u narednom periodu pripremati za šampionat Starog kontinenta a prvu aktivnost u narednoj godini imaće od 2. do 6. januara, kada će učestvovati u Sarajevu na jednom od najvećih karate seminara.

“Očekujem što bolji plasman na Evropskom prvenstvu jer sam i te kako svjesna koliki će on značaj imati za moju dalju karijeru i budućnost. U sklopu reprezentacije imaću dva ciklusa priprema tokom zimskog raspusta. Takođe, imaću izuzetno zahtjevno i teško takmičenje Grand Prix Croatia koje će se održati od 11. do 13. januara naredne godine i koje će za mene predstavljati odličnu provjeru pred Evropsko prvenstvo”, istakla je Bojovićeva.

Saša će biti jedina takmičarka iz našeg grada, ali pošto Karate savez Crne Gore nije u mogućnosti da obezbijedi finansije za ovo takmičenje, troškove njenog aranžmana u iznosu od 1.050 eura snosiće takmičarka, njeni roditelji i matični klub.

“Naš klub je za pomenuto prvenstvo na spisku selektora imao još tri takmičara, ali zbog izuzetno velikih troškova nastupa koji su u ovom trenutku utopija za sve nas, nastupaćemo samo sa Sašom Bojović, koja će biti jedina predstavnica našeg grada. Nadamo se da će prijatelji kluba, privredni subjekti i opština Nikšić iskreno shvatiti našu situaciju i pomoći ovaj mladi i izuzetno uspješni klub”, kazao nam je njen trener Dejan Ivanović.

Ovo je svakako još jedan veliki rezultat i podstrek za mladi klub iz našeg grada koji u ovom trenutku okuplja oko 110 članova svih kategorija i uzrasta, a od kojih su čak 19 članovi reprezentacije Crne Gore.

“Zahvaljujući njima, njihovom entuzijazmu i ljubavlju prema sportu, klub konstantno napreduje i razvija se, a zalaganjem svih ljudi u klubu i osmišljenim radom stručnog štaba, klub je dokazao kako se sa “gole ledine” može formirati uspješna sportska organizacija i sportski kolektiv za primjer. U prilog pomenutom govori podatak da smo u godini na izmaku učestvovali na 12 međunarodnih turnira gdje smo se sa 11 vratili sa nekom od medalja. Naš klub ima najveći broj reprezentativaca Crne Gore računajući sve sportske klubove u gradu, a naši kadeti su prvaci Crne Gore, a sa istim uspjehom se mogu i pohvaliti i naše juniorke”, istakao je Ivanović.

Ostale vijesti iz kategorije