Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Održano četvrto takmičenje u street workout & calisthenics disciplinama

screenshot_4
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 14.07.2019. u 06:14

U organizaciji Ekološkog udruženja mladih "Zeleni centar" i Gimnastičkog kluba “Montenegro Street Workout”, juče je održano četvrto po redu takmičenje u street workout & calisthenics disciplinama u prvom street workout parku pod Trebjesom, čime je ujedno obilježen i 13. jul, Dan državnosti Crne Gore.

Ovogodišnje takmičenje je obuhvatalo pet disicplina, zgibovi, propadanje na razboju, trbušnjaci za djevojke, zgibovi za veterane i freestyle (slobodni stil), a učešće je uzelo ukupno 40 takmičara koji su bili podijeljeni u dvije kategorije, ispod 18 i preko 18 godina starosti.

“Najmlađi ovogodišnji takmičar bio je 15-godišnji Matija Mustafić, a najstariji, koji se takmičio u kategoriji veterana, bio je 55-godišnji Momir Pavićević. Ova razlika u godinama je pravi pokazatelj da Calisthenicsom mogu svi da se rekreativno bave veoma uspješno. Na ovogodišnjem takmičenju oboreni su i rekordi u par disicplina, a djevojke su svojim učešćem uspjele da motivišu i ostale da se bave ovom sportskom disciplinom koja je potpuno besplatna za oba pola i nema gornju starosnu granicu”, istakli su organizatori takmičenja.

Najbolji u disciplini freestyle, iznad 18 godina bio je Goran Tomanović, drugo mjesto je pripalo Filipu Brkoviću, a treće Borisu Martinoviću. U istoj discipline, za takmičare ispod 18 godina prvi je bio Krsto Premović, drugi Matija Mustafić, a treći Špiro Mugoša.

U disciplini trbušnjaci, u kategoriji djevojaka najbolja je bila Bojana Pržić, druga je bila Sofija Đukanović, dok je treća bila Anđela Nikčević.

Prvo mjesto u disciplini zgibovi kod veterana osvojio je Saša Ražnatović, a drugi je bio Momir Pavićević.

U disciplini propadanje na razboju, za takmičare ispod 18 godina prvi je bio Abidin Orahovac, drugi Ivan Boljević, dok je treće mjesto pripalo Enisu Krniću.

Muamer Orahovac je bio najbolji u discipline propadanje na razboju za takmičare iznad 18 godina, drugi je bio Radomir Gagović, a treći Saša Ražnjatović.

U discipline zgibovi kod takmičara ispod 18 godina prvi je bio Ivan Boljević, drugi Krsto Premović, a treći Enis Krnić.

Najbolji takmičar u disciplini zgibovi iznad 18 godina bio je Muamer Orahovac, drugi Filip Brković, dok je treće mjesto pripalo Radulu Ceroviću.

“Glavni cilj takmičenja bio je promocija Calisthenics treniranja, posebnog vida gimnastike, i zbog toga najviše pažnje se daje vježbama sa ponavljanjima kako bi se mogao prijaviti, aktivirati i motivisati što veći broj mladih da se bave ovom vrstom sporta, a takođe tu je i neizostavna i najatraktivnija disciplina freestyle”, kazao je Miloš Džiknić, direktor Ekološkog udruženja mladih “Zeleni centar”.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Golbal klub Nikšić sa maksimalnim učinkom, kao prvoplasirani u B grupi, izborio je plasman u finale kvalifikacionog turnira u Berlinu i nastup na finalnom turniru Lige šampiona.