Autor: Branko Čupić
Foto: Privatna arhiva
12:55
14.7.2019.

Održano četvrto takmičenje u street workout & calisthenics disciplinama

U organizaciji Ekološkog udruženja mladih "Zeleni centar" i Gimnastičkog kluba “Montenegro Street Workout”, juče je održano četvrto po redu takmičenje u street workout & calisthenics disciplinama u prvom street workout parku pod Trebjesom, čime je ujedno obilježen i 13. jul, Dan državnosti Crne Gore.


Ovogodišnje takmičenje je obuhvatalo pet disicplina, zgibovi, propadanje na razboju, trbušnjaci za djevojke, zgibovi za veterane i freestyle (slobodni stil), a učešće je uzelo ukupno 40 takmičara koji su bili podijeljeni u dvije kategorije, ispod 18 i preko 18 godina starosti.

“Najmlađi ovogodišnji takmičar bio je 15-godišnji Matija Mustafić, a najstariji, koji se takmičio u kategoriji veterana, bio je 55-godišnji Momir Pavićević. Ova razlika u godinama je pravi pokazatelj da Calisthenicsom mogu svi da se rekreativno bave veoma uspješno. Na ovogodišnjem takmičenju oboreni su i rekordi u par disicplina, a djevojke su svojim učešćem uspjele da motivišu i ostale da se bave ovom sportskom disciplinom koja je potpuno besplatna za oba pola i nema gornju starosnu granicu”, istakli su organizatori takmičenja.

Najbolji u disciplini freestyle, iznad 18 godina bio je Goran Tomanović, drugo mjesto je pripalo Filipu Brkoviću, a treće Borisu Martinoviću. U istoj discipline, za takmičare ispod 18 godina prvi je bio Krsto Premović, drugi Matija Mustafić, a treći Špiro Mugoša.

U disciplini trbušnjaci, u kategoriji djevojaka najbolja je bila Bojana Pržić, druga je bila Sofija Đukanović, dok je treća bila Anđela Nikčević.

Prvo mjesto u disciplini zgibovi kod veterana osvojio je Saša Ražnatović, a drugi je bio Momir Pavićević.

U disciplini propadanje na razboju, za takmičare ispod 18 godina prvi je bio Abidin Orahovac, drugi Ivan Boljević, dok je treće mjesto pripalo Enisu Krniću.

Muamer Orahovac je bio najbolji u discipline propadanje na razboju za takmičare iznad 18 godina, drugi je bio Radomir Gagović, a treći Saša Ražnjatović.

U discipline zgibovi kod takmičara ispod 18 godina prvi je bio Ivan Boljević, drugi Krsto Premović, a treći Enis Krnić.

Najbolji takmičar u disciplini zgibovi iznad 18 godina bio je Muamer Orahovac, drugi Filip Brković, dok je treće mjesto pripalo Radulu Ceroviću.

"Glavni cilj takmičenja bio je promocija Calisthenics treniranja, posebnog vida gimnastike, i zbog toga najviše pažnje se daje vježbama sa ponavljanjima kako bi se mogao prijaviti, aktivirati i motivisati što veći broj mladih da se bave ovom vrstom sporta, a takođe tu je i neizostavna i najatraktivnija disciplina freestyle", kazao je Miloš Džiknić, direktor Ekološkog udruženja mladih "Zeleni centar".

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:03
  9.12.2019.

  Na 14. po redu međunarodnom džudo turniru Kup oslobođenja Podgorice, koji je okupio oko 350 takmičara iz zemlje i regiona, takmičari Džudo kluba Akademik ukupno su osvojili 44 medalje od čega 20 zlatnih, 16 srebrnih i 8 bronzanih.

 • 13:25
  8.12.2019.

  Na 14. po redu međunarodnom Kupu oslobođenja Podgorice takmičari DžK Trebjesa osvojili su 17 medalja.

 • 12:18
  8.12.2019.

  Na međunarodnom džudo turniru "Oslobođenje Podogrice", koji je juče održan u glavnom gradu Crne Gore, takmičari Straševine okitili su se sa deset medalja.

 • 07:46
  8.12.2019.

  Na međunarodnom "Novoletnom turniru" koji je, u organizaciji DžK Ivo Reya održan u Celju, jedini predstavnik iz Crne Gore bio je Džudo klub Onogošt, koji je nastupio sa šest takmičara i okitio se sa šest medalja.