Autor: Branko Čupić
Foto: Branko Čupić
08:08
31.12.2019.

Peković: Nikšić je uvijek uz mene, drago mi je da se vrednuje moj trud

Priznanja najboljim sportistima i sportskim radnicima u godini na izmaku u našem gradu uručena su proteklog petka, a za najbolju u 2019. godini izabrana je džudistkinja Akademika Jovana Peković.


Naša sugrađanka je početkom mjeseca novembra osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za seniore do 23 godine u ruskom Ižesku, što je bio rezultat koji je Jovanu preporučio za najboljeg sportistu u Nikšiću za godinu na izmaku.

Ona je u razgovoru za naš portal istakla da je ovo bila izuzetno uspješna godina za nju, dodajući da Nikšić jeste mali grad, ali da će i ona doprinijeti da se još čuje za njega.

„Iskreno, očekivala sam da ću možda još neke bolje rezultate napraviti, ali prezadovoljna sam kako se završila ova godina. To evropsko zlato je bila kruna ove godine, a takođe izuzetna je čast što sam primila ovo priznanje najboljeg sportiste Nikšića. Drago mi je kad ljudi cijene moj rad i trud i vrednuju moje rezultate. Nikšić je uvijek uz mene i ja ću se uvijek truditi da ga predstavim u što boljem svijetlu“, navela je Pekovićeva.

Naredna godina biće olimpijska, pa samim tim Jovanu očekuju veći izazovi, a ona se već uveliko sprema za takmičenja koja slijede u 2020. godini.

„Poslije Evropskog prvenstva imala sam samo nedjelju dana pauze i nakon toga počela sam odmah da se pripremam za narednu godinu zato što će to biti vjerovatno najteža godina do sada u mojoj karijeri. Zbog problema u džudo savezu propustila sam mnogo za dvije godine, ali se ne želim sada osvrtati na te ružnije teme, pa ću u narednoj godini morati sve to da nadoknadim i, ukoliko želim da uzmem normu, moraću na svakom takmičenju da dam svoj maksimum i da ostvarim što bolje rezultate“, kazala je Jovana.

Ostale vijesti iz kategorije