Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Peković: Nikšić je uvijek uz mene, drago mi je da se vrednuje moj trud

81152552_2378249379155074_4443806832137338880_n
Branko Čupić
  • Autor onogost.me
  • 31.12.2019. u 07:08

Priznanja najboljim sportistima i sportskim radnicima u godini na izmaku u našem gradu uručena su proteklog petka, a za najbolju u 2019. godini izabrana je džudistkinja Akademika Jovana Peković.

Naša sugrađanka je početkom mjeseca novembra osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za seniore do 23 godine u ruskom Ižesku, što je bio rezultat koji je Jovanu preporučio za najboljeg sportistu u Nikšiću za godinu na izmaku.

Ona je u razgovoru za naš portal istakla da je ovo bila izuzetno uspješna godina za nju, dodajući da Nikšić jeste mali grad, ali da će i ona doprinijeti da se još čuje za njega.

„Iskreno, očekivala sam da ću možda još neke bolje rezultate napraviti, ali prezadovoljna sam kako se završila ova godina. To evropsko zlato je bila kruna ove godine, a takođe izuzetna je čast što sam primila ovo priznanje najboljeg sportiste Nikšića. Drago mi je kad ljudi cijene moj rad i trud i vrednuju moje rezultate. Nikšić je uvijek uz mene i ja ću se uvijek truditi da ga predstavim u što boljem svijetlu“, navela je Pekovićeva.

Naredna godina biće olimpijska, pa samim tim Jovanu očekuju veći izazovi, a ona se već uveliko sprema za takmičenja koja slijede u 2020. godini.

„Poslije Evropskog prvenstva imala sam samo nedjelju dana pauze i nakon toga počela sam odmah da se pripremam za narednu godinu zato što će to biti vjerovatno najteža godina do sada u mojoj karijeri. Zbog problema u džudo savezu propustila sam mnogo za dvije godine, ali se ne želim sada osvrtati na te ružnije teme, pa ću u narednoj godini morati sve to da nadoknadim i, ukoliko želim da uzmem normu, moraću na svakom takmičenju da dam svoj maksimum i da ostvarim što bolje rezultate“, kazala je Jovana.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.