Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Slađana Perunović i Miloš Dragović pobjednici regionalne trke “Župa 2019”

atletska_zupa_2019
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 09.09.2019. u 06:09

U Župi Nikšićkoj juče je održana četvrta po redu regionalna ulična trka "Župa 2019" pod okriljem MZ Župa i ASCG, a u tehničkoj organizaciji AK Nikšić.

Na ovogodišnjoj trci učestvovala su 53 takmičara iz Crne Gore i regiona. Organizatori su izrazili zadovoljstvo brojnošću i činjenicom da je takmičenje, koje je već postalo tradicija, i ove godine proteklo u najboljem redu. 

Na otvaranju predsjednik MZ Župa Dragoljub Radulović je izrazio zadovoljstvo što nastavljaju organizaciju ove trke, izrazivši nadu da će se ona održavati mnogo godina.

Trku je svečano otvorio predsjednik AK Nikšić Tomislav Žižić.

“Svake godine trka izgleda sve bolje i bolje. Zahvaljujem predsjedniku MZ Župa na istrajnosti da se ova trka održava i mogu slobodno reći da ćemo i u budućim godinama podržavati održavanje ove trke”, rekao je Žižić.

Dominaciju u kategoriji “seniorke” četvrtu godinu zaredom nastavila je učesnica olimpijskih igara u Riju i Londonu, kao i višestruka rekorderka Crne Gore Slađana Perunović, druga je bila Jelena Ivković, dok treće mjesto ide u AK Rudar i pripada Andrei Saitaj. 

Kod seniora najbolji je bio Miloš Dragović, zatim Goran Petrić i treće mjesto pripalo je Igoru Đapiću iz AK Nikšić.

U kategoriji cicibanki na 200m prvo mjesto zauzela je Anita Pavlović učenica OŠ “Dušan Bojović”, drugo mjesto Mara Nožica i treće mjesto Nina Kecojević. Kod cicibana prvo mjesto pripalo je Lazaru Mandiću, drugo mjesto Dejanu Šundić, učenicima OŠ “Dušan Bojović”, a treće mjesto podijelili su Đorđe Žižić – AK Nikšić i Martin Balić.

Dodijeljene su diplome i najmlađim učesnicima takmičenja – Magdaleni i Mileni Bečanović, Andriji Đurović i Nikoli Bečanović koji su učestvovali sa manje od šest godina.

U kategoriji mlađe pionorke prvo mjesto osvojila je Kristina Grujičić – AK Trebinje, drugo mjesto Ivana Damjanović i treće mjesto Katarina Pindović. 

Starija pionirka je bila samo jedna, koja je samim tim i bila prva – Sara Tomić. 

Kod pionira prvo mjesto zauzeo je Luka Tadić – AK Nikšić, drugo mjesto David Miletić i treće Vuk Pavlović iz OŠ “Dušan Bojović”.

Juniora je bio samo Miloš Korać iz Župe Nikšićke, a ispred vojske i policije Veselin Petrušić.

Kod rekreativaca najbolji su bili Nada Tadić i Ivan Đurović. 

Mjesna zajednica je za tri prvoplasirana u kategoriji seniori i seniorke obezbijedila novčane nagrade u iznosima od 80, 50 i 30 eura, a za sve pobjednike kategorija su bili obezbijeđeni pehari medalje i diplome.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Golbal klub Nikšić sa maksimalnim učinkom, kao prvoplasirani u B grupi, izborio je plasman u finale kvalifikacionog turnira u Berlinu i nastup na finalnom turniru Lige šampiona.