Autor: onogost.me
Foto: Bokserski savez Crne Gore
19:14
7.9.2021.

Tri srebra i bronza potvrda dobre forme

Predstavnici Crne Gore na bokserskom 39. međunarodnom turniru ,,Vojvođanska zlatna rukavica“ u Subotici osvojili su četiri medalje (tri srebrne i bronzana), uz pehar za najbolji meč.


Evropska šampionka u boksu za juniore 2018. i 2019, kao i za mlade 2020. godine, Bojana Gojković, u kategoriji do 57 kg osvojila je srebrnu medalju nakon poraza protiv Ruskinje Aline Pushkar, odlukom sudija (3:2). Uprvao ovaj meč je proglašen za najbolji meč turnira.

Đorđe Smolović se takođe domogao srebrne medalje, nakon što je u kategoriji do 71kg izgubio finalni meč od Gruzijca Žoržorianija Giorgia. Pored Gojkovićeve i Smolovića, srebrom se okitio i Đorđe Lainović pošto je u kategoriji do 92kg, takođe, poražen u finalnom meču od Ukrajinca Kulieva Džhamala.

Bronzanu medalju osvojio je Tomislav Đinović u kategoriji do 57 kg, nakon što je upisao trijumf nad Rumunom Lanutu Ćiriakom, a potom i poraz od Ukrajinca Tsikaloa Rusiana.

Od boksera iz Crne Gore na turniru u Subotici nastupali su još Luka Gačević u kategoriji do 60 kg koji je poražen od Ukrajinca Danila Drizana, i Marko Mijović u kategoriji do 80 kg, koji je svoj meč izgubio od domaćina Ahmeda Mavrića.

Crnogorske boksere su pratili selektor reprezentacije Nikola Ružić i trener iz bjelopoljskog kluba „Bijelo Polje“, Mugoša Kovačević.

- Konačan rezultat sa peharom, tri srebra i jednom bronzom, predstavlja odličan pokazatelj da su naši bokseri napravili vidan napredak i da možemo očekivati od njih da pokažu dobar boks na Evropskom prvenstvu za mlade u Budvi - saopšteno je iz Bokserskog saveza Crne Gore.

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:57
  26.9.2021.

  Reprezentacija Crne Gore osvojila je treće mjesto na Balkanskom prvenstvu u planinarskoj orjentaciji „BMUMOC 2021“ koje je održano od 24. do 26. septembra na Vučju.

 • 11:26
  26.9.2021.

  Ulična trka “Nikšić-2021” u organizaciji Atletskog kluba “Nikšić”, a pod pokroviteljstvom Opštine i Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje, održana je juče u našem gradu. Apsolutni pobjednici bili su Slađana Perunović iz AK "Nikšić" kod seniorki, odnosno trkač iz Rusije, Ivan Bubnar u konkurenciji seniora.

 • 07:53
  25.9.2021.

  Ulična trka “Nikšić-2021” u organizaciji Atletskog kluba “Nikšić”, a pod pokroviteljstvom Opštine i Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje, biće održana danas sa početkom od 17 časova. 

 • 08:00
  21.9.2021.

  Nikšićanin Aleksa Maliković pobjednik je 3. Luštica Bay Aquathlon 2021. trke, u disciplini Supersprint Aquathlon (plivanje i trčanje). U konkurenciji velikog broja takmičara iz sedam država, Maliković je trijumfovao ispred Marka Đurišića i Marka Butulije.