Autor: Branko Čupić
Foto: Branko Čupić
14:25
7.8.2019.

Upriličen prijem za Nova Raičevića, srebrnog sa posljednje Univerzijade u Zagrebu

Radujem se što univerzitetski sport zauzima sve više svoje pravo mjestu u našem društvu, a posebno me raduju naši studenti uključeni u cijeli proces i što postižu značajne uspjehe, kazao je Stevo Popović, dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, prilikom današnjeg prijema studenta Nova Raičevića, koji je na Univerzitetskim igrama u Zagrebu osvojio srebrnu medalju.


On je kazao da je ovo najveći uspjeh koji su do sada postigli studenti iz Crne Gore na univerzitetskim sportskim takmičenjima.

“On je svojim uspjehom promovisao naš fakultet, univerzitet i Crnu Goru, i mi to cijenimo i nastavićemo da budemo posvećeni afirmaciji uspjeha naših studenta, kao univerzitetskog sporta i promociji kvalitetnog trenerskog rada u crnogorskom sportu generalno, a što i jeste misija naše institucije. Hvala našem studentu, Novu Raičeviću, što nas je obradovao svojim uspjehom i učinio nas ponosnim, ali hvala i Novovom treneru, Draganu Šćepanoviću i ostalim kolegama iz Džudo kluba "Akademik" iz Nikšića, sa kojima imamo odlično saradnju. Nadam se da ćemo uskoro imati još više prilika da se na isti načín radujemo, a ono što smijem obećati jeste da ćemo uvijek biti podrška našim studentima u punom smislu te riječi”, istakao je Popović.

Džudista i osvajač srebrne medalje Novo Raičević zahvalio se Univerzitetu Crne Gore na ukazanoj prilici da brani boje svoje zemlje na ovom takmičenju.

“Nadam se da sam Fakultet za sport i fizičko vaspitanje predstavio u pravom svijetlu, onako kako bi to trebalo. Iskoristio bih priliku da se zahvalim profesorima sa fakulteta, koji uvijek izađu u susret koliko je to moguće. Zahvalio bih se i Džudo klubu "Akademik", gdje ja treniram i gdje pravim sve te rezultate i nadam se da ću vas brzo opet obradovati i da će biti još medalja sa nekih većih takmičenja”, istakao je Raičević.

Novu Raičeviću je ovom prilikom na osvajanju srebrne medalje čestitao i predstavnik studenata Pavle Malović, koji je bio vođa delegacije u Hrvatskoj. On je naglasio da je na prvenstvu učestvovalo 1.300 učesnika, sa 404 evropska univerziteta iz 36 zemalja u četiri sporta, te da je stoga velika stvar u tako brojnoj konkurenciji imati predstavnke koji su afirmisali sebe i državu Crnu Goru.

Malović je naveo da se ne smiju zaboraviti ni drugi osvajači medalja među kojima su bile karatistkinje Milica Bjelica, Mia Roganović i Jovana Marić koje su osvojile bronzano odličje u ekipnom kata takmičenju, kao i Danilo Jeknić koji je osvojio takođe bronzano odličje u kik boksu, u disciplini light contact.

“Prvenstvo koje je održano u Zagrebu ukazuje na to koliko se na značaju daje aktivnosti studenata širom Evrope, a posebnu zahvalnost dugujemo Studentskom sportskom savezu Univerziteta Crne Gore koji je omogućio da budemo dio pomenutog dogadaja. Poruka za sve studente jeste da se potrude da budu dio ekipe koja će naredne godine u Beogradu braniti boje svoje zemlje i svog univerziteta i da pokušaju da zauzmu mjesto na kojem se sada nalaze protagonisti minulog događaja”, zaključio je on.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 14:16
  21.11.2020.

  Crnogorski džudisti Nikola i Nebojša Gardašević bez pobjede završili su takmičenje na seniorskom prvenstvu Evrope u Pragu.

 • 14:31
  20.11.2020.

  Crnogorski džudisti Nikola i Nebojša Gardašević bez pobjede završili su takmičenje na seniorskom prvenstvu Evrope u Pragu.

   

 • 07:49
  20.11.2020.

  Braća Nikola i Nebojša Gardašević predstavljaće danas Crnu Goru na Evropskom džudo šampionatu u Pragu.

   

 • 15:05
  16.11.2020.

  Karate savez ocijenio je neprihvatljivim odluku Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) da zabrani treninge sportista, a dozvoli rad ugostiteljskih objekata i vlasnika fitnes centara.