Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

VIDEO: Promovisali Zetu i avanturistički turizam

naslovna
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 01.10.2020. u 06:05

Oko dvadesetek zaljubljenika u kajak većinom iz Nikšića, uz jednog Rusa, juče su se okupili na rijeci Zeti.

Da Zeta ima potencijala za avanturistički turizam uvjerio se dugogodišnji planinar, alpinista i gorski spasilac Budimir Backović, koji je, kako kaže, čekao da voda naraste da bi kajaci mogli da prođu.

„Juče sam se vozio da vidim kolika je voda, i pomislio sam da bi mogli da se okupimo. Uputio sam to veče oko 60 poziva mojim prijateljima i ubrzo sam imao ekipu, nas oko 20 koji smo se okupili sjutri dan. Bilo je lijepo, hladna je voda, ali smo se ipak kupali. Idealna je rijeka i tura od dva sata je sasvim dovoljna“, kazao je Backović.

Kajak tura, dužine oko šest kilometara, krenula je od Brezovačkog mosta do Kapinog Polja.

Backović ističe da su utisci učesnika bili više nego pozitivni, pa za subotu, 3. oktobra najavljuje novo druženje na Zeti za sve ljubitelje prirode i avanturističkog duha.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.