Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Pobjeda Crne Gore stigla, nažalost ne i bolja igra

KSCG
  • Autor onogost.me
  • 03.07.2024. u 18:28
Košarkaši Crne Gore stigli su do pobjede u Rigi, pobjedom nad Kamerunom 70:66 , ali izostalo je da vidimo dobru igru naših momaka u meču gdje su važili za apsolutnog favorita.

Umor, psihički i dalje možda na meču sa Brazilom gdje smo vodili tri dionice, pa izgubili meč, tek ekipa Boška Radovića je izgledala dosta nepovezano na parketu "Arene" u Rigi.

Nismo baš najbolje otvorili meč, kao i da je jučerašnji poraz ostavio traga na energiju naših momaka.

Treba dodati i da je Kamerun ušao u prvu dionicu dobro pripremljen za našu ekipu, udvajali su uvijek Nikolu Vučevića, provocirali naš šut sa perimetra i sa distance, a u napadu igrali brzu tranziciju, sa šutem "kao da sjutra ne postoji".

Nevjerovatnih 12 pokušaja za tri i srećom samo dva pogođena.

U našem taboru odlilčan doprinos Marka Simonovića sa klupe u prvoj dionici. Centar Bahšečehira je dao osam poena (jednu trojku i sve sa linije bacanja), a trojkom Perija zaključili smo prvu dionicu sa tri poena prednosti.

Međutim nastavak je donio pravu rezultatsku katastrofu, čemu svjedoče samo dva poena nakon pet minuta igre.

Srećom pa nismo imali preko puta sebe, uz svo dužno poštovanje protivnika, neku bolju reprezentaciju jer bi zaostatak brzo bio dvocifren.

Ovako i Kamerun se ispucavao, a "Crveni" su na 15. minutu igre bili na očajnih 25 odsto šuta iz igre (5/20).

Jedini raspoložen je bio Marko Simonović sa 14 datih poena.

Vučević na poluvremenu samo 4 poena, uz 7 skokova, ali nije ni puno prilika imao naš centar, jer je selektor Kameruna Alfred Aboja odlično odradio pripremu, pa je igrač Čikaga konstatno bio udvajan.

Srećom u nastavku krenulo je buđenje našeg tima, ali i na vidjelo je došla razlika u kvalitetu.

Serija 15:2 je preokrenula rezultat u našu korist, konačno je i protok lopte bio dobar, lagano završavanje na obruču i došli smo do vođstva.

Trojkom Luke Bogavca stigli smo i do dvocirene prednosti, mada poslije toga je uslijedio blagi pad, pa je tajmautom morao da reaguje i Boško Radović.

U posljedoj dionici igrali smo "toplo-hladno", ali tada je odgovornost preuzeo jedan od najmlađih Luka Bogavac koji je pogodio tri trojke za održavanje prednosti.

Gotovo do posljednjeg minuta smo davali prostor Kameruncima da mogu da se vrate, ali pogotkom Perija uz faul gotovo da rješava pitanje pobjednika.

Marko Simonović je bio najefikasniji sa 18 poena (9/9 sa linije penala) uz šest skokova, Luka Bogavac je dao 13 poena (3/10 za tri poena) uz pet skokova, Kendrik Peri 12 (3/11 iz igre) imao je i 5 asistencij, Nikola Vučević je došao do dabl dabl učinka sa 11 poena i 14 skokova.

Kod Kameruna Atebe i Bajehe po 14 poena, Hil je ubacio 10.

Ukoliko Kamerun dobije Brazil razlikom od jednog do 14 poena, dalje idu te dvije reprezentacije, što bi značilo i kraj za naše momke.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Cigarete, većine brendova, poskupjele su juče u maloprodajama za oko deset centi, zbog povećanja akciza od 1. jula ove godine, saznaju “Vijesti”.