Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Crna Gora iz “balona” želi na Eurobasket

5271097_111_ls
FIBA
  • Autor onogost.me
  • 22.11.2020. u 13:53

Košarkaška reprezentacija Crne Gore u ponedjeljak putuje u francuski Po, gdje će 27. i 29. novembra u Fibinom "balonu" odigrati dva meča u kvalifikacijama za Eurobasket.

Selektor Boško Radović računaće na 14 košarkaša. Na put idu Nikola Ivanović, Džastin Kobs, Nemanja Vranješ, Fedor Žugić, Jovan Kljajić, Emir Hadžibegović, Suad Šehović, Dino Radončić, Nemanja Đurišić, Danilo Nikolić, Milko Bjelica, Marko Simonović, Zoran Nikolić i Vasilije Baćović.

Zbog problema sa virom i povredama dosta je promjena u odnosu na prošli kvalifikacioni prozor.

“U odnosu na duele u februaru mi smo bez četiri košarkaša, imamo povratnika Vranješa i nekoliko debitanata. Mislim da je ovo možda i najvažniji prozor u kvalifikacijama. Teško je uz sve probleme pričati o očekivanjima, nakon što je veliki broj košarkaša u ovom mjesecu bio pozitivan na Kovid-19, većina njih iz Budućnosti. Raduje njihova pobjeda i dobra igra u drugom poluvremenu protiv Breše. Momci koji su sa nama su najboljih 14 igrača koje u ovom momentu imamo”, kazao je selektor Boško Radović.

Prvi meč je sa Njemačkom, a drugi, vjerovatno i odlučujući sa Velikom Britanijom.

“Duel sa Njemačkom koji je prvi, praktično je pripremljen, ostalo je da odradimo nekoliko treninga u Francuskoj, da se najbolje što možemo spremimo za oba meča i uđemo sa ambicijom da se pobijedimo”, poručio je selektor Radović.

“Crveni” su u prva dva kola kvalifikacija ostvarili polovičan učinak, pobijedili Veliku Britaniju, pa izgubili od Francuske. Sve četiri ekipe pred balon u Pou imaju po pobjedu i poraz, s tim da Njemačka, kao domaćin završnice, već ima garantovano mjesto na Eurobasketu.

Velika Britanija je, dakle, najveći rival Crnoj Gori. Pobjeda u tom meču bila bi, najvjerovatnije, ključna za odlazak na prvenstvo

“U ovaj prozor ulazimo optimistično. Imamo priliku da možda već u ovom prozoru plasiramo se na Eurobasket, ali neće biti lako. Problem je to što je u prethodnom periodu dosta nas bilo pozitivno, još nijesam vidio koliko su ostali spremni, ali ja sam posljednje dvije sedmice trenirao maksimalno i spreman ulazim u prozor”, poručio je Milko Bjelica.

Selektoru Radoviću u radu će pomagati treneri Blagota Sekulić i Vladimir Todorović, kondicioni trener Milovan Ljubojević, doktor Saša Radović, fizioterapeut Periša Čagorović i tim menadžer Nikola Peković.

“Mi idemo sa košarkašima koji su spremni da igraju, koji su negativni na PCR testu, koji su se odazvali pozivu i trudićemo se da damo maksimum. Ja se nadam da će momci pružiti sve od sebe, jer je ovo reprezentacija i čast je igrati za svoju zemlju. Situacija je čudna u sred sezone dosta njih je pauziralo od sedam do 14 dana, tako da je to hendikep za nas. Ipak šta je tu je, bitno je da damo maksimum”, istakao je Peković.

Košarkaši u ponedjeljak putuju za Po. Duel sa Njemačkom je u petak u 21 sat, dok je susret sa Velikom Britanijom u nedjelju u 18 sati.

Svi košarkaši i članovi stručnog štaba testirani su na kovid-19, u slučaju da bude pozitivnih rezultata, postoji mogućnost da dođe i do promjene na spisku.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.