Autor: Branko Čupić
Foto: gov.me
13:37
20.2.2020.

Crnogorski karatisti na prijemu kod Janovića

Ministar sporta i mladih Nikola Janović primio je danas mlade karate reprezentativce i rukovodstvo Karate saveza povodom osvojenih medalja na nedavno održanom Evropskom prvenstvu za juniore, kadete i mlađe seniore u Budimpešti.


Podsjećamo da su Vladimir Mijač koji je osvojio srebrnu medalju u katama, kao i Bojan Bošković i Predrag Smolović koji su osvojili srebrne i Andrija Danilović i Emre Saljiu bronzane medalje u borbama, na osnovu navedenih rezultata stekli status perspektivnog sportiste i jednogodišnju stipendiju Ministarstva sporta i mladih.

Ministarstvo u kontinuitetu prepoznaje i nagrađuje rezultate u mlađim kategorijama, sa ciljem da dodatno motiviše mlade sportiste da nastave da na najbolji način predstavljaju svoju državu u Evropi i svijetu.

Kada je u pitanju Karate savez, ove godine je na konkursu opredijeljen rekordan iznos za ovu sportsku organizaciju koji iznosi 145.000 eura, čime je država jasno pokazala da su rezultati koje u kontinuitetu ostvaruju crnogorski karatisti adekvatno prepoznati.

“Činjenica da do sada imamo blizu 50 perspektivnih sportista iz više sportova, od čega je samo sa ovog takmičenja pet po prvi put u pojedinačnom sportu, govori o kvalitetu naših mladih reprezentativaca što nas posebno čini ponosnim kao državu“, ističe Janović.

Predsjednik Karate saveza Ivan Krstajić kao i karatisti, zahvalili su se ministru Janoviću na značajnoj podršci i odgovornom odnosu Ministarstva prema ovom sportu.

Prijemu su, osim karatista i predsjednika saveza, prisustvovali i selektori Žarko Raković, Slobodan Vlahović i Jugoslav Bukilić.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:08
  28.3.2020.

  Iz Španije nam se javio i naš sugrađanin i reprezentativac Mile Mijušković koji se nalazi u Santanderu gdje brani boje Sinfina.

 • 14:09
  28.3.2020.

  Crnogorski paraolimpijci, kao i do sada, spremno će dočekati sve nove izazove, novi termin Paraolimpijskih igara (POI) i ostalih velikih takmičenja, eventulane dopune i izmjene kvalifikacionog momenta, kazao je predsjednik Paraolimpijskog komiteta (POK) Igor Tomić.

 • 08:14
  24.3.2020.

  Našeg sugrađanina i rukometnog reprezentativca Branka Vujovića situacija sa koronavirusom zatekla je u Poljskoj gdje igra za RK Vive Kjelce.

 • 08:53
  16.3.2020.

  U trenutku kada sportska borilišta u svijetu postaju sve praznija i praznija iz razloga dobro poznatog cijelom svijetu i kada je pitanje kada će se sportska planeta ponovo “zavrtjeti“ punom snagom, naš bokserski tim doživio je “nokaut”, a da se nije ni pojavio u ring.