Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Džudisti za medalje u Poreču

  • Autor onogost.me
  • 22.06.2022. u 09:32

Poreč će od 23. do 25. juna biti domaćin kadetskog džudo prvenstva Evrope, na kojem će nastupiti i crnogorska reprezentacija.

Crnogorski džudo u Poreču predstavljaće 13 takmičara – šest kadetkinja i sedam kadeta. U ženskoj konkurenciji nastupiće Milana Stevanović (do 48), Andrijana Šutović i Vedrana Praščević (do 52), Hajdana Đurović i Mia Božinović (do 57) i Una Špadijer (do 63).

U konkurenciji kadeta takmičiće se Vasilije Ercegović (do 50), Muhamed Berišau (do 60), Vuk Sekulić (do 66), Stevan Nikčević (do 73), Vidak Miljenović (do 81), Pavle Bulatović (do 90) i Stefan Kovinić (preko 90). Takmičare predvode treneri Maja Vicković i Ivana Milović, dok je vođa delegacije Dragan Mrvaljević.

Za sjutra je planiran žrijeb, dok je u četvrtak prvi takmičarski dan, a na programu su kategorije do 40, 44 i 48 kilograma kod kadetkinja, odnosno do 50, 55 i 60 u konkurenciji kadeta. U petak će na tatami kadetkinje do 52, 57 i 63 i kadeti do 66 i 73 kilograma.

Završnog dana pojedinačnog takmičenja boriće se kadetkinje do i preko 70, odnosno do 81 i 90 i preko 90 kilograma.

 

Izvor: Pobjeda

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.