Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Džudistima Akademika dvije medalje na prvenstvu Balkana za juniore

62473462_2259285980853363_3165310929155915776_n
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 11.06.2019. u 10:55

Na prvenstvu Balkana za juniore i juniorke koje je održano u Zvorniku 8. i 9. juna, a na kome je učestvovalo osam zemalja, Akademik je nastupio sa tri takmičara.

U kategoriji do 70 kilograma nastupila je Tamara Gardašević i osvojila prvo mjesto. U prvoj borbi bila je bolja od predstavnice Turske, a u narednom od domaće takmičarke. U polufinalu i finalu savladala je takmičarke iz Rumunije.

U kategoriji do 63 kilograma nastupila je Nađa Vukićević, koja je sa tri pobjede i jednim porazom zauzela treće mjesto i bronzanu medalju. Nakon dvije pobjede u prva dva kola u polufinalnom meču je poražena od domaće predstavnice, dok je u  borbi za bronzano odličje bila bolja od takmičarke iz Albanije.

Vuk Vukićević je nastupio u kategoriji do 81 kilogram, koji je ostvario dvije pobjede i dva poraza, i na kraju osvojio peto mjesto. U prvom meču savladao je takmičara iz Makedonije, a u drugom je poražen od predstavnika iz Bosne i Hercegovine. U repasažnom meču savladao je rumunskog takmičara, dok je u borbi za bronzu izgubio od predstavnika Bugarske.

Takmičare je na ovom turniru predvodio reprezentativni trener Marinko Đurđevac.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.