Autor: Branko Čupić
Foto: Privatna arhiva
10:13
9.12.2019.

Jauković: Znamo šta nas čeka, idemo korak po korak

Naše najbolje rukometašice ostvarile su trijumf na startu glavne faze Svjetskog prvenstva u Japanu. “Lavice” su rezultatom 30:26 savladale domaćina turnira i tako se približile ostvarivanju glavnog cilja, a to su kvalifikacije za Olimpijske igre.


Crna Gora je pobjedom nad Japanom ostvarila peti trijumf na šampionatu, uz jedan poraz, a Đina Jauković je za naš portal kazala da je protiv neugodnog rivala odbrana bila na visokom nivou.

“Znale smo da nas protiv Japana očekuje teška utakmica, s obzirom da ne igraju evropski rukomet i da imaju igračice koje su niske i igraju najviše jedan na jedan što nama ne odgovara. Ipak, odbrana je bila u većem dijelu meča odlična, tako da smo dolazili i do lakih golova u napadu”, ističe Jauković.

“Lavice” danas imaju dan odmora, a onda ih sjutra očekuje meč sa Rusijom, a u srijedu im je rival selekcija Švedske.

“Sa Rusijom i Švedskom smo igrali i na prošlom prvenstvu tako da imamo iskustvo igranja sa njima. Trenutno samo razmisljamo o Rusiji. Glupo je pričati o njima i njihovim kvalitetima. Trenutno su ekipa bez poraza do sada i znamo da nas očekuje teška utakmica od prvog do posljednjeg minuta”, navodi naša sugrađanka.

Najbolje crnogorske rukometašice su u igri i za prolaz u polufinale, ali iz tabora Johansonove ekipe ne žele da se upuštaju u prognoze i žele da razmišljaju samo o narednom protivniku.

“Idemo samo korak po korak. Prije prvenstva nam je bio cilj da obezbijedimo kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. To još nismo osigurali tako da znamo koliko bi nam značila pobjeda nad Rusijom. Trenutno samo o tom duelu razmišljamo”, zaključuje Đina.

Ostale vijesti iz kategorije