Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

„Lavice“ počinju pripreme za treće učešće na najvećoj svjetskoj smotri sportista

viber_image_2021-06-09_08-23-47
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 09.06.2021. u 07:06

Pod vođstvom selektorke Bojane Popović ženska rukometna reprezentacija Crne Gore će u četvrtak u Sportskom centru „Morača“ odraditi prvi trening u sklopu priprema za Olimpijske igre u Tokiju koje otvaraju 25. jula duelom protiv Angole.

Za izazov koji ih očekuje u Tokiju, naše djevojke pripremaće se u Podgorici, a od 5. do 8. jula očekuju ih provjere na turniru u Erdu, gdje će odmjeriti snage protiv domaćina Mađarske i Brazila.

Rivali u grupi A na Igrama u Tokiju, pored Angole su još Holandija, Norveška, Japan i Južna Koreja, a plasman u četvrtfinale izboriće četiri prvoplasirane selekcije.

U odnosu na sastav koji je na kvalifikacionom turniru krajem marta u Podgorici izborio vizu za Olimpijske igre, selektorka Popović ponovo može da računa na srednjeg beka Milenu Raičević i golmanku Marinu Rajčić, koje se vraćaju nakon pauze zbog porođaja.

Na spisku selektorke Popović su:

– golmanke: Ljubica Nenezić (Dunarea Braila, Rumunija), Marta Batinović (Ramniku Vlčea, Rumunija), Anastasija Babović (Dunajvaroš, Mađarska) i Marina Rajčić (Budućnost).

– krila: Majda Mehmedović (Budućnost), Dijana Mugoša (Podravka, Hrvatska), Ivona Pavićević (Budućnost), Jovanka Radičević (Budućnost), Nina Bulatović (Jagodina, Srbija) i Dijana Ujkić (Gloria Buzau, Rumunija).

– bekovi: Đurđina Jauković (Brest, Francuska), Jelena Despotović (Debrecin, Mađarska), Itana Grbić (Budućnost), Milena Raičević (Budućnost), Matea Pletikosić (Krim, Slovenija), Andrea Klikovac (CSM Bukurešt, Rumunija), Nataša Ćorović (Levalea 2010) i Ilda Kepić (Holstebro, Danska).

– pivoti: Tatjana Brnović (Budućnost), Nikolina Vukčević (Budućnost) i Ema Ramusović (Budućnost).

Ćorović i Kepić nijesu prijavljene za nastup na Olimpijskim igrama, ali će biti dio tima tokom priprema, jer stručni štab na njih računa u narednom periodu.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.