Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Lavovi” bolji od Slovenaca u meču za plasman dalje na EP, blistao Branko Vujović

img_17012022_000446_800_x_437_pixel
RSCG
  • Autor onogost.me
  • 17.01.2022. u 18:39

Muška reprezentacija Crne Gore plasirala se među 12 najboljih ekipa na Evropskom prvenstvu. U meču odluke u okviru grupne faze izabranici selektora Zorana Roganovića su bili bolje od Slovenije 33:32. 

Susret je na početku bio “gol za gol”, čak 11 izjednačenja je bilo. Ipak, Slovenci su od 19. minuta pojačali odbranu, a u napadu su bili nemilosrdni. Za samo četiri minuta stigli su do +4. Sa druge strane odbrana kod reprezentacije Crne Gore je loše funkcionisala. Neprihvatljivo, u meču odluke “lavovi” su za 30 minuta igre primili čak 19 golova, pa su sa -3 otišli na odmor. 

Branko Vujović je bio izuzetno raspoložen za igru, golovima je održavao rezultatski priključak u prvom poluvremenu. 

U nastavku susreta izabranici Zorana Roganovića su u nekoliko navrata stizali do gola zaostatka, dok su Slovenci uglavnom imali odgovor. U poslednjih deset minuta reprezentacija Crne Gore je ušla sa egalom. Vođstvo je stiglo u 56. minutu, a golman Simić je blistao u tim trenucima. Slovenci su odgovorili i izjednačili na dva minuta do kraja, da bi Grbović vratio prednost. Simić je u samom finišu odbranio dva sedmerca i opet je bio junak susreta. 

Najefikasniji igrač na meču bio je Nikšićanin Branko Vujović sa devet postignutih golova.

Crna Gora je, da podsjetimo, startovala porazom od Danske, da bi u naredne dvije utakmice savladala Makedoniju i Sloveniju. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.
Prva šansa da se približe četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama je prohujala pored rukometašica Crne Gore, jer su bile potpuno nemoćne pred Njemicama, koje su slavile 28:24 i poslije 16 godina se vratile na najveću smotru.