Autor: onogost.me
Foto: Ragbi savez Crne Gore
09:33
12.6.2019.

Ragbi reprezentacija opstala u Prvoj diviziji: Cilj je ostvaren!

Ragbi reprezentacija Crne Gore osvojila je 12. mjesto na Evropskom prvenstvu u ragbiju sedam prve divizije, čime je izborila opstanak u ovoj grupi takmičenja.


Na takmičenju je učestvovalo 16 reprezentacija sa dugom tradicijom u ovom sportu, dok on u Crnoj Gori postoji tek šest godina.

Crna Gora je bila u grupi sa Moldavijom i Švajcarskom od kojih je i izgubila, a koje su na kraju igrale u polufinalu prvenstva. Naš tim je u grupi bio bolji od Slovenije.

U nastavku takmičenja Crna Gora je savladala Lihtenštajn i tako ostvarila glavni cilj, a to je opstanak u ovom elitnom takmičenju.

Za razigravanje od 9. do 12. mjesta Crna Gora je poražena od Austrije, a potom je u regularnom toku igrala neriješeno sa domaćinom Srbijom (24:24). U veoma neizvjesnoj utakmici, domaćin je poslije produžetaka stigao prvi do eseja.

Crnogorski tim je u Beogradu predvodio selektor Bato Jović.

„Turnir je bio naporan, a i povrede nam nisu išle naruku. Falilo je čini se i malo sportske sreće, ali bez izgovora izvučene su pouke za sledeće učešće”, naveo je Jović.

Kapiten reprezentacije Boris Mijušković je rekao da je očekivao teško takmičenje zbog kvaliteta ekipa.

„Najvažnije je što je cilj ostvaren i što je reprezentacija Crne Gore izborila opstanak. Ponosni smo na momke jer su bezrezervno i na najbolji način predstavljali Crnu Goru, kao malu naciju velikog srca. Nadamo se da će u budućnosti naše napore u tome prepoznati i crnogorske institucije, jer smo valjda i mi članovi crnogorske sportske familije“, kazao je Mijušković.

Finale Evropakog prvenstva u Beogradu igrale su reprezentacije Turske i Mađarske, koje su pored kvalifikacija za OI izborile plasman u viši rang takmičenja od naredne godine.

Pored finalista i Crne Gore učestvovali su i Moldavija, Švajcarska, Holandija, Finska, Norveška, Monako, Kipar, Austrija, Srbija, Andora, Slovačka, Lihtenštajn i Slovenija.

Boje Crne Gore na ovom takmičenju branili su Boris Mijušković, Novica Raonić, Marko Andrić, Aleksandar Milosavljavić, Vladan Čelebić, Marko Novaković, Dušan Vučićević, Đorđe Marstjepović, Aljoša Marinković, Aleksandar Roganović, Srđan Popović, Dušan Stanković i Milan Radović.

Trener reprezentacije je Bato Jović, a tim menadžer Zorica Kostić.

 

izvor: reprezentacija.me

Ostale vijesti iz kategorije