Autor: onogost.me
Foto: gov.me
16:23
5.11.2019.

"Rekordan broj medalja u prethodne dvije godine"

Crnogorski karatisti u kontinuitetu ostvaruju odlične rezultate na velikim međunarodnim takmičenjima i to potvrđuju medalje Bojana Boškovića i Nemanje Mikulića, kazao je ministar sport i mladih Nikola Janović.


On je priredio prijem za Boškovića i Mikulića, koji su na Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Čileu osvojkili zlatnu, modnosno bronzanu medalju.

U delegaciji crnogorskog saveza bili su i predsjednik Ivan Krstajić i selektor Žarko Raković.

Janović je kazao da su medalje Boškovića i Mikulića veliki rezultati za Crnu Goru.

"Moram zaista sa posebnim ponosom istaći da je Crna Gora u prethodne dvije godine osvojila rekordan broj medalja, a upravo su za to najzaslužniji naši mladi talenti sa njihovim stučnim timovima", rekao je Janović.

On je istakao da država prepoznaje i vrednuje takve takve rezultate sportista.

"Posebno me raduje što će Bošković i Mikulić steći status perspektivnih sportista i stipendije od Ministarstva sporta i mladih", rekao je Janović.

On je naglasio da je podrška prema Karate savezu na mnogo većem nivou nego ikada ranije.

Bošković i Mikulić, kao i predsjednik Krstajić, zahvalili su se Vladi Crne Gore i Ministarstvu sporta i mladih na ogromnoj podršci koju taj resor u kontinuitetu pruža prema Karate savezu.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 13:37
  20.2.2020.

  Ministar sporta i mladih Nikola Janović primio je danas mlade karate reprezentativce i rukovodstvo Karate saveza povodom osvojenih medalja na nedavno održanom Evropskom prvenstvu za juniore, kadete i mlađe seniore u Budimpešti.

 • 08:48
  20.2.2020.

  Kadetska reprezentacija osvojila je drugo mjesto u grupi sa pet pobjeda i samo jednim porazom na 17. Mediteranskom prvenstvu koje se održava u Atini.

 • 19:45
  19.2.2020.

  Rukometašice Crne Gore i Norveške sastaće se 20. marta u 19.30h u SC “Morača” prvog dana kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre.

 • 14:29
  18.2.2020.

  Muška kadetska rukometna reprezentacija Crne Gore pobijedila je danas Tursku 23:16, u trećem kolu B grupe Mediteranskog prvenstva u Atini.