Autor: onogost.me
Foto: gov.me
16:23
5.11.2019.

"Rekordan broj medalja u prethodne dvije godine"

Crnogorski karatisti u kontinuitetu ostvaruju odlične rezultate na velikim međunarodnim takmičenjima i to potvrđuju medalje Bojana Boškovića i Nemanje Mikulića, kazao je ministar sport i mladih Nikola Janović.


On je priredio prijem za Boškovića i Mikulića, koji su na Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Čileu osvojkili zlatnu, modnosno bronzanu medalju.

U delegaciji crnogorskog saveza bili su i predsjednik Ivan Krstajić i selektor Žarko Raković.

Janović je kazao da su medalje Boškovića i Mikulića veliki rezultati za Crnu Goru.

"Moram zaista sa posebnim ponosom istaći da je Crna Gora u prethodne dvije godine osvojila rekordan broj medalja, a upravo su za to najzaslužniji naši mladi talenti sa njihovim stučnim timovima", rekao je Janović.

On je istakao da država prepoznaje i vrednuje takve takve rezultate sportista.

"Posebno me raduje što će Bošković i Mikulić steći status perspektivnih sportista i stipendije od Ministarstva sporta i mladih", rekao je Janović.

On je naglasio da je podrška prema Karate savezu na mnogo većem nivou nego ikada ranije.

Bošković i Mikulić, kao i predsjednik Krstajić, zahvalili su se Vladi Crne Gore i Ministarstvu sporta i mladih na ogromnoj podršci koju taj resor u kontinuitetu pruža prema Karate savezu.

loading...

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:34
  13.11.2019.

  Kadetska reprezentacija Crne Gore minimalnim porazom od Izraela započeli su nastup na turniru preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

 • 19:20
  12.11.2019.

  Crnogorska vaterpolo reprezentacija savladala je Ukrajinu večeras u Nikšiću sa ubjedljivih 23:3 na startu takmičenja u Svjetskoj ligi.

 • 07:52
  12.11.2019.

  Vaterpolo reprezentacija Crne Gore večeras u Nikšiću igra protiv Ukrajine meč prvog kola preliminarnog dijela grupe D Svjetske lige.

 • 10:13
  11.11.2019.

  Fudbaleri Crne Gore počeli su sinoć pripreme za duel sa Engleskom u posljednjem kolu kvalifiacija za UEFA EURO2020