Autor: Branko Čupić
Foto: Privatna arhiva
07:39
10.2.2020.

Srebro za Predraga Smolovića, pet medalja za Crnu Goru na EP

Na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Budimpešti, karatista nikšićkog Onogošta Predrag Smolović osvojio je srebrnu medalju.


Naš sugrađanin je u kategoriji preko 84 kg u finalu izgubio od Igora Lahunova iz Ukrajine sa 2:0, što mu je donijelo prvo odličje na velikim takmičenjima.

Smolović je u prvoj borbi bio bolji od Krenara Džaferija iz Makedonije 4:1, dok je u drugom meču eliminisao Engleza Brendona Kara 2:0.

U trećem kolu protiv Irca Kristofera Mek Karti Krina slavio je zahvaljujući pravilu prvog osvojenog poena, dok se u finale plasirao nakon pobjede od 7:4 protiv mađarskog takmičara Ronalda Đovaija.

"Prva evropska medalja za mene. Zadovoljan sam nastupom, možda je medalja mogla da bude i sjajnija, ali mi je protivnik bio izuzetno kvalietan. Nadam se da će u nastavku biti još bolje, preda mnom je seniorska konkurencija. Nadam se da će i tu biti medalja", kazao je nakon nastupa Smolović.

Na šampionatu u Budimpešti, na kom se okupilo 1.155 takmičara iz 52 države, juče je medalju uzeo još jedan crnogorski karatista.

Član podgoričkog omladinca Bojan Bošković je u konkurenciji mlađih seniora, u kategoriji do 67 kg uspio da se okiti takođe srebrnom medaljom.

Crnogorski karatisti nastup na šampionatu završili su sa pet medalja - tri srebrne i dvije bronzane, dok je u generalnom plasmanu crnogorska reprezentacija takmičenje završila na 19. mjestu.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:08
  28.3.2020.

  Iz Španije nam se javio i naš sugrađanin i reprezentativac Mile Mijušković koji se nalazi u Santanderu gdje brani boje Sinfina.

 • 14:09
  28.3.2020.

  Crnogorski paraolimpijci, kao i do sada, spremno će dočekati sve nove izazove, novi termin Paraolimpijskih igara (POI) i ostalih velikih takmičenja, eventulane dopune i izmjene kvalifikacionog momenta, kazao je predsjednik Paraolimpijskog komiteta (POK) Igor Tomić.

 • 08:14
  24.3.2020.

  Našeg sugrađanina i rukometnog reprezentativca Branka Vujovića situacija sa koronavirusom zatekla je u Poljskoj gdje igra za RK Vive Kjelce.

 • 08:53
  16.3.2020.

  U trenutku kada sportska borilišta u svijetu postaju sve praznija i praznija iz razloga dobro poznatog cijelom svijetu i kada je pitanje kada će se sportska planeta ponovo “zavrtjeti“ punom snagom, naš bokserski tim doživio je “nokaut”, a da se nije ni pojavio u ring.