Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Srebro za Predraga Smolovića, pet medalja za Crnu Goru na EP

85009690_2738485239566313_5490928234088366080_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 10.02.2020. u 07:03

Na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Budimpešti, karatista nikšićkog Onogošta Predrag Smolović osvojio je srebrnu medalju.

Naš sugrađanin je u kategoriji preko 84 kg u finalu izgubio od Igora Lahunova iz Ukrajine sa 2:0, što mu je donijelo prvo odličje na velikim takmičenjima.

Smolović je u prvoj borbi bio bolji od Krenara Džaferija iz Makedonije 4:1, dok je u drugom meču eliminisao Engleza Brendona Kara 2:0.

U trećem kolu protiv Irca Kristofera Mek Karti Krina slavio je zahvaljujući pravilu prvog osvojenog poena, dok se u finale plasirao nakon pobjede od 7:4 protiv mađarskog takmičara Ronalda Đovaija.

“Prva evropska medalja za mene. Zadovoljan sam nastupom, možda je medalja mogla da bude i sjajnija, ali mi je protivnik bio izuzetno kvalietan. Nadam se da će u nastavku biti još bolje, preda mnom je seniorska konkurencija. Nadam se da će i tu biti medalja”, kazao je nakon nastupa Smolović.

Na šampionatu u Budimpešti, na kom se okupilo 1.155 takmičara iz 52 države, juče je medalju uzeo još jedan crnogorski karatista.

Član podgoričkog omladinca Bojan Bošković je u konkurenciji mlađih seniora, u kategoriji do 67 kg uspio da se okiti takođe srebrnom medaljom.

Crnogorski karatisti nastup na šampionatu završili su sa pet medalja – tri srebrne i dvije bronzane, dok je u generalnom plasmanu crnogorska reprezentacija takmičenje završila na 19. mjestu.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.
Prva šansa da se približe četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama je prohujala pored rukometašica Crne Gore, jer su bile potpuno nemoćne pred Njemicama, koje su slavile 28:24 i poslije 16 godina se vratile na najveću smotru.