Autor: Branko Čupić
Foto: Privatna arhiva
15:08
4.4.2020.

Branko Dumnić prošao karantin u Italiji i u Podgorici

Rukometni trener Branko Dumnić nakon povratka iz Italije gdje je bio u izolaciji tri sedmice, proveo je 14 dana u karantinu u studentskom domu u Podgorici, a sada će i kući u Nikšiću još toliko biti izolovan od ostalih.


Naš sugrađanin je dugo godina sa uspjehom gradio trenersku karijeru u Italiji, u zemlji koja je postala žarište novog koronavirusa i koja trenutno ima najveće broj zaraženih i umrlih u Evropi i svijetu.

“Kao što znamo prvi slučaj korona virusa u Italiji se pojavio 21. februara. Međutim, problem je bio taj što se nije ozbiljno shvatila pojava ovog virusa pa se nije na vrijeme reagovalo kako treba i onda su nažalost posljedice ovakve kakve jesu. Utakmice mog kluba su bile odložene dok su neki mečevi igrani i tada, a vidjeli ste da su se održavali i ostali događaji, kao što su modne revije i slično. Život je funkcionisao normalno, ali je situacija postajala sve komplikovanija”, ističe Dumnić.

On je u Italiji u karantinu bio dvadeset dana a mjere su bile slične kao što su trenutno u Crnoj Gori.

“Pa tamo sam bio u izolaciji tri sedmice i moglo se izaći samo dva puta sedmično do prodavnice. U gradu Skijo u kom sam ja boravio, u oblasti Veneto, koji je oko 200 kilometara udaljen od Bergama do sada je zabilježeno svega dva slučaja zaraze koronavirusom, ali su se u posljednje vrijeme mjere izuzetno poštovale. U Crnu Goru sam sa ostalim našim državljanima stigao 12. marta i od tada sam bio u Studentskom domu gdje je osoblje bilo izuzetno ljubazno i nijesmo imali nikakvih problema“, kazao nam je Dumnić.

On je pozvao sve u Nikšiću i Crnoj Gori da budu disciplinovani i solidarni kako bi što prije izašli iz ove situacije.

“Pozivam sve građane Nikšića i Crne Gore da budu mirni prije svega,. da se posvete svojim porodicama i onima kojima je potrebna pomoć. Treba prije svega da budu disciplinovani, da ispoštuju sve propisane mjere jer tako čuvaju sebe i druge. Ovo će brzo proći samo ako budemo pametni. Ostani doma!", zaključio je Dumnić.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 07:55
  27.5.2020.

  Kao što je bilo najavljeno i ranije, reprezentativac Crne Gore Filip Vujović promijenio je klub. Naš sugrađanin od juče je i zvanično član Balonmano Nave, sa kojim je dogovorio saradnju na dvije godine.

 • 19:33
  25.5.2020.

  Čini mi se da nijesam svjesna da je u petak bio kraj. Sinoć razmišljam kad je sljedeći trening. Ovih dana sam vraćala slike na prve treninge kod Maje Savić u mlađim kategorijama, kazala je za Pobjedu Đurđina Jauković koja je zvanično od prije dva dana članica francuskog Bresta.

 • 12:06
  13.5.2020.

  Igrala je za ŽRK Danilovgrad, ŽRK Budućnost, Ferencvaroš i Budimpeštu, a sada je napravila novi korak u karijeri – 24-godišnja rukometašica Đurđina Malović je nova članica poljskog Lublina.

 • 08:04
  13.5.2020.

  Poštujući preporuke NKT-a, sve kategorije Rukometnog kluba Levalea krenule su prije par dana sa zajedničkim radom.