Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Dobar šut i igra u odbrani glavni aduti Anđeline Orbović

555555
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 10.01.2022. u 07:28

Mlade nade ŽRK Trebjesa i u prethodnoj godini su pokazale da posjeduju ogroman potencijal. „Medvjedice“ su na gotovo svim takmičenjima na kojima su učestvovale dominirale i klubu donijele brojne pehare, a što je još bitnije, pokazale su da posjeduju timski duh i i zajedništvo, bez čega u sportu nema rezultata. Jedna od igračica ove perspektivne ekipe je i Anđelina Orbović, kapitenka 2008/2009. generacije koja je svoj individualni kvalitet odlično uklopila u tim sa kojim, kako sama priznaje, i pobjeđuje, ali i uživa u igri.

Nije nikad iskazala želju da zaigra rukomet. Ali događaj od prije tri godine promijenio je sve…

„Trener me vidio u školi i pozvao da probam da treniram, ja sam pristala. Nakon prvog treninga bila sam prezadovoljna i tako sam uživala iz dana u dan“, priča za Onogošt mlada rukometašica.

Rukomet je brzo postao njena velika ljubav. Sa uzbuđenjem se čekao svaki trening, ulazak u salu, razgibavanje, i nakon prvih dodavanja kreće magija…

Kapitenka je zadovoljna individualnim, ali kao pravi kapiten, ne propušta priliku da se pohvali nagradama tima.

„Moja ekipa prošle sezone postala je prvak države. Osvojili smo sve turnire na kojima smo dosad bili: “Mini trofej Trebjese”, “Trebješko kup”, “Više od igre Sarajevo”, “Kup Trebjese” , “Montenegro handball kup 2021”, ” Novogodišnji turnir Mojkovac”. Osam mojih saigračima i ja smo dio reprezentacije. Što se tice individualnih nagrada, nagradu za najboljeg igrača ponijela sam na turnirima “Kup Trebjese”, “Mini trofej Trebjese”, “Trebješko kup” na kojem sam uzela i nagradu za najboljeg lijevog beka, “Više od igre Sarajevo” na kojem sam bila i strijelac turnira“, kaže mlada rukometašica.

Izabrana je i za najboljeg kampera na reprezentativnom kampu, a pored svih individualnih nagrada  izdvaja timski uspjeh. Jer sport je zajedništvo, a nekad mnogo i više od toga, a ovu lekciju mlada kapitenka odavno zna.

„Glavni adut u igri mojoj ekipi i meni je jaka odbrana iz koje lako pronalazimo prava rješenja za napad“, ističe ona.

Za 10 godina, voljela bi sa klubom da zaigra u Ligi šampiona. Do tada, dok u gradu podno Trebjese vrijedno trenira, prati igru sugrađanke Đurđine Jauković i Kristine Neagu.

Za trenera Miloša Boškovića nema dileme. Dobar šut i igra u odbrani glavni su aduti Anđeline Orbović.

 „Mogu reći da se radi o jednoj vrlo talentovanoj igračici, koja je kapiten šampionske ekipe i reprezentacije 08-09 godište. Njenim radom i zalaganjem na treninzima i utakmicama smo u klubu veoma zadovoljni i nadamo se da će u budućnosti predstavljati klub i reprezentaciju u pravom svijetlu“, kazao je Bošković.

Marija Goranović

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Petar Eraković, 23-godišnji Nikšićanin, postao je novi igrač Rukometnog kluba Metković – Mehanika, koji nastupa u hrvatskoj Premijer ligi.
Snovi o Olimpijskim igrama i Parizu vremenski nijesu daleko. Zna to dobro i rukometašica Đurđina Jauković. Nakon više od dva mjeseca oporavka povrede koljena ima želju da se spremi i zaigra na Olimpijskim igrama u Gradu svjetlosti.