Autor: onogost.me
Foto: ŽRK Budućnost
12:06
13.5.2020.

Đurđina Malović pojačala Lublin

Igrala je za ŽRK Danilovgrad, ŽRK Budućnost, Ferencvaroš i Budimpeštu, a sada je napravila novi korak u karijeri – 24-godišnja rukometašica Đurđina Malović je nova članica poljskog Lublina.


Ugovor na dvije godine će početi da važi od sezone 2020/2021, a Malović će sarađivati sa sjanim Dancem Kimom Rasmusenom, koji je 2016. osvojio Ligu šampiona sa Bukureštom.

“Srećna sam, jer je Lublin dobar korak u mojoj karijeri. Kim je odličan trener, a tim ima veliki potencijal. Jedva čekam da počne naredna sezona, jer vjerujem da ću se dobro uklopiti i da ću sa timom ispuniti sve ciljeve”, poručila je Đurđina za klupski portal.

Đinu su povrede omele da do sada pokaže više u karijeri (postigla 62 gola u Evropi), a to dobro zna Rasmusen.

“Malović je bila jedan od većih talenata kada se pojavila na rukometnoj sceni, ali povrede i neke klupske odluke su joj otežale da pokaže svoj potencijal. Želim da uspije u Lublinu, radujem se što ću sarađivati sa Đinom, uvjeren sam da će poslije određenog vremena postati sjajna igračica”, rekao je trener Lublina.

A na račun povremene reprezentativke Crne Gore hvalospjeve je sipala i Kinga Ahruk, koja je sa Đurđinom igrala u “plavom”.

“Đina je hrabra igračica, ima snažan karakter kao i sve rukometašice sa Balkana. Dobra je osoba i voli naporno da radi. Drago mi je što ćemo ponovo da igramo u istom timu”, poručila je 31-godišnja igračica Lublina.

 

Izvor: Dnevne novine

Ostale vijesti iz kategorije

 • 07:55
  27.5.2020.

  Kao što je bilo najavljeno i ranije, reprezentativac Crne Gore Filip Vujović promijenio je klub. Naš sugrađanin od juče je i zvanično član Balonmano Nave, sa kojim je dogovorio saradnju na dvije godine.

 • 19:33
  25.5.2020.

  Čini mi se da nijesam svjesna da je u petak bio kraj. Sinoć razmišljam kad je sljedeći trening. Ovih dana sam vraćala slike na prve treninge kod Maje Savić u mlađim kategorijama, kazala je za Pobjedu Đurđina Jauković koja je zvanično od prije dva dana članica francuskog Bresta.

 • 08:04
  13.5.2020.

  Poštujući preporuke NKT-a, sve kategorije Rukometnog kluba Levalea krenule su prije par dana sa zajedničkim radom.

 • 08:00
  10.5.2020.

  Rukometni trener Branko Dumnić nastaviće karijeru u Italiji, nakon što je dogovorio saradnju sa Rukometnim klubom Siena, koji je u ovoj sezoni igrao finale nacionalnog Kupa i bio peti na tabeli u trenutku prekida prvenstva.