Autor: Branko Čupić
Foto: Privatna arhiva
08:28
31.5.2019.

Još jedna sezona za pamćenje Branka Dumnića u Italiji

Naš sugrađanin i rukometni trener Branko Dumnić imao je još jednu veoma uspješnu sezonu u Italiji.


On je prošle godine osvojio pehar namijenjen pobjedniku Kupa, a ove je postigao nove uspjehe sa svojim Presanom, sa kojim je osvojio Super kup, zatim igrao u finalu Kupa, a uspio je da se plasira i u finale plej-ofa prvenstva Italije i najboljim učinkom u istoriji kluba okonča još jednu uspješnu sezonu..

Presano je nakon ligaškog dijela u italijanskoj Seriji A u polufinalu eliminisao Konversano sa 2:1 u pobjedama, da bi u finalnoj seriji bolji bio Bozen u dva meča.

„Ovo je veoma veliki uspjeh za moj klub nakon osvajanja Kupa i trofeja u Super Kupu. Uspjeli smo po prvi put u svojoj istoriji da se plasiramo u finale plej-ofa prvenstva Italije, gdje smo nažalost poraženi u finalu, dok smo u polufinalu eliminisali veoma neugodnu ekipu Konversana. Imali smo jednu veoma tešku, ali i uspješnu sezonu, kako u seniorskoj kategoriji, tako i sa mlađim kategorijama, gdje je klub takođe ostvarivao izvanredne rezultate. Sve u svemu smo prezadovoljni urađenim i bilo je zadovoljstvo dati doprinos u istorijskim uspjesima Presana”, istakao je Dumnić za naš portal.

Branko Dumnić je po okončanju sezone završio saradnju sa ekipom Presana gdje je proveo šest godina, a osim uspjeha sa seniorskim timom, kao šef stručnog štaba i mlađih kategorija, uspio je šest puta da bude prvak države.

Ostale vijesti iz kategorije