Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Jovo Damjanović potpisao za PSG!

21040742_10209885956361211_1894496790_n
  • Autor onogost.me
  • 23.08.2017. u 11:24

Rame uz rame sa Karabatićem, Omejerom, Hansenom i ostalim rukometnim gromadama. Dvadestogodišnji Nikšićanin, Jovo Damjanović, jedan od najvećih bisera svjetskog rukometa na poziciji pivota, novi je član rukometnog giganta iz Francuske.

„Talentovani Crnogorac pojačanje je koje će pomoći da se konsoliduje pozicija pivotmena, doprinoseći većoj snazi napada klupskog viceprvaka Evrope“, navodi se na facebook stranici PSG-a.

Damjanović, aktuelni reprezentativac Katara, sa kojim je postao i viceprvak svijeta iz 2015. godine, napravio je skoro dvogodišnju pauzu zbog povrede, a njegov povratak na teren, tokom juniorskog Svjetskog prvenstvu u Alžiru, pratili su čelnici PSG-a i  procijenili da je Nikšićanin spreman za društvo najboljih.

„Veliko priznanje za mene. Ogroman korak u karijeri. Teško je naći riječi“, kaže kratko za portal Onogošt Damjanović koji je potpisao sa Francuzima dvogodišnji ugovor.

„Nijesam oklijevao ni trenutak u odluci da se priključim klubu koji u svojim redovima ima najboilje rukometaše na planeti i koji će ove godine jurišati na klupsku titulu prvaka Evrope. Nadam se da ću napredovati i uklopiti se u tim. Protekli period bio je težak period opravka, na relaciji Nikšić – Katar. Puno za svoj oporavak dugujem i ekipi City Fitnesa iz Nikšića koja je dala ogromni doprinos“, kaže na kraju Jovo.

Nikšićanin je rukomet počeo da trenira u nikšićkoj Sutjesci odakle je prešao da igra za selekciju Katara.
 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Rukometašice Trebjese pobijedile su u gostima Feniks 35:21 i sezonu u Drugoj ligi završile ubjedljivo na prvom mjestu, pa će od sljedeće jeseni igrati u društvu najboljih timova u Crnoj Gori.
Petar Eraković, 23-godišnji Nikšićanin, postao je novi igrač Rukometnog kluba Metković – Mehanika, koji nastupa u hrvatskoj Premijer ligi.