Autor: Branko Čupić
Foto: Privatna arhiva
14:32
13.8.2019.

“Kanarinke” hvataju zalet za novu sezonu

Rukometašice Levalee, koje će se i u novoj sezoni takmičiti u Prvoj domaćoj ligi, startovale su sa pripremama.


U malo izmijenjenom sastavu u odnosu na prethodnu sezonu, sa nekoliko pojačanja, seniorke se spremaju za nove izazove, a nakon uspješne operacije i perioda oporavka timu se priključila i Lucija Đukić.

U trenažni proces su uključene i djevojke rođene 2004. godine i mlađe, koje će se u ovoj sezoni oprobati u Drugoj crnogorskoj ligi. Iz kluba su kazali da vjeruju u ovu generaciju i smatraju da su djevojke dorasle zadatku pokazavši u prethodnoj sezoni u pionirskoj ligi zavidnu disciplinu, rad, želju za rukometom, što je donijelo i rezultat.

Djevojke će pripreme odraditi u Nikšiću, a prvi kontrolni mečevi ih očekuju već početkom narednog mjeseca na turnirima u zemljama i u regionu. Seniorke očekuju turniri u Goraždama i Ljubuškom, dok će djevojke rodjene 2004. godine već tradicionalno nastupati na jakom i internacionalnom turniru u Kozarskoj Dubici. 

“Počeli smo pripreme za sezonu punu izazova. Očekuje nas nastup u Prvoj i Drugoj ligi sa dvije generacije. Prva liga, gdje već godinama igramo zapaženu ulogu u nešto izmijenjenom sastavu. Okosnica tima je ostala, gdje i ove sezone uz dobar rad i kvalitet igračica moramo opravdati ono što mi možemo i želimo, a to je da budemo u vrhu. U Drugoj ligi će nastupati 2004. godište i mlađe. Odlučili smo se na ovaj potez bez obzira na mladost ekipe, jer želimo da se nose sa jačim i iskusnijim timovima i u tom takmičenju nijesmo opterećeni rezultatom već želimo jake utakmice, što je potrebno ovoj mladoj ekipi, da na taj način rastu kao igrači, pa uz dobar i kvalitetan rad u narednim godinama imaćemo igračice spremne za prvi tim. Na kraju, želim istaći da će uskoro deset godina od osnivanja kluba i želimo napraviti dobre rezultate u svim kategorijama i na taj način obilježiti jubilej”, kazao nam je trener Dragan Đurđevac.

Ostale vijesti iz kategorije