Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
14:59
2.1.2021.

Katarina Šutović želi stazama Katarine Bulatović, mlada Nikšićanka biser crnogorskog rukometa

Ženski rukomet u Nikšiću godinama se dinamično razvija, tri ekipe iz grada igraju u prvoj ligi, dok mlade i talentovane igračice uglavnom čine okosnice timova.


Prvo mjesto na tabeli u tekućoj sezoni, sve pobjede u domaćem šampionatu i finale Kupa Crne Gore dokaz su da Levalea, klub star nepunih 11 godina, ide uzlaznom putanjom. Nekoliko iskusnijih igračica u timu odskaču kvalitetom, dok je predvodnica mlađe garde u ekipi desni bek Katarina Šutović. Već sa 16 godina pokazala je talenat i umijeće da se na terenu nosi sa znatno starijim igračicama. Na prvi trening je došla prije pet godina, i ubrzo je znala da će rukomet biti sport kojim će se baviti.

“Gledala sam utakmice reprezentacije i odlučila sam da se oprobam u rukometu. Poslije dvije godine sam prešla da treniram sa starijom generacijom, počela da se razvijam na rukometnom planu i shvatila da mogu da napredujem” kaže Šutović.

Mlada ljevoruka rukometašica kaže da joj prelazak iz mlađih kategorija u seniorsku konkurenciju nije smetao, već to vidi kao šansu da napreduje.

“Iako imam 16 godina mogu da se nosim sa starijim igračicama, imam dovoljnu minutažu, dok me treneri podržavaju i daju mi priliku. Igranje sa starijim rukometašicama svakako da je dobro za mene i razvoj moje karijere, jer ako igram protiv jačih sigurno ću da jačam fizički, ali da se rukometno razvijam” ističe Šutović.

Pored trenera, punu podršku ima i od starijih saigračica, uz koje iz dana u dan igra sve bolje.

“Počev od kapitenke, koja je dosta iskusnija, i ostale starije igračice u timu mi pomažu savjetima kako da uradim nešto bolje. Od trenera možemo dosta naučiti, tako da svaka igračica pojedinačno napreduje. Na treninzima se trude da nam pokažu nešto novo, što može koristiti u igri” kaže Šutović.

Uživa da gleda nastupe reprezentacije i klubova na najvišem nivou, a dopada joj se način igre Katarine Bulatović i Nore Merk.

Već nekoliko godina Katarina nosi dres reprezentacije Crne Gore, a nedavno je pozvana na okupljanje kadetske selekcije.

“San svakog sportiste je da igra za nacionalni tim u bilo kom sportu, pa i za mene reprezentacija predstavlja posebnu čast. Svako okupljanje je novo iskustvo za mene i nagradu za rad” naglašava Šutović.

Polusezona u šampionatu bez poraza, odlične igre tima i odigrano finale Kupa protiv neprikosnovene Budućnosti je nešto što raduje mladu rukometašicu Levalee, te se nada da će klub nastaviti sa dobrim igrama i rezultatima u nastavku sezone.

Na kraju razgovora Katarina Šutović poručuje vršnjakinjama, ali i djevojkama mlađim od nje, da počnu sa treniranjem bilo kojeg sporta, a ako već biraju, da odaberu rukomet.

Slobodan Doknić

Ostale vijesti iz kategorije