Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

RSCG: Odgođena rukometna sezona

logo11
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 09.09.2020. u 13:03

Rukometni savez Crne Gore saopštio je da se odgađaju utakmice Kupa Crne Gore u muškoj i ženskoj konkurenciji koje su bile planirane za septembar.

”Razlog za odgađanje duela koji su bili zakazani za septembar je trenutna složena epidemiološka situacija u pojedinim klubovima koji su o navedenom obavijestili kancelariju Saveza, zbog čega je RSCG donio navedenu odluku s ciljem očuvanja zdravlja igrača, članova stručnog štaba i drugih aktera rukometnh tamičenja”, navode u saopštenju.

U septembru je trebalo da budu odigrani mečevi četvrtfinala Kupa za žene Levalea 2010 – Rudar i Feniks – Devetka, kao i polufinalni duel.

Iz RSCG su kazali da će novi termini navedenih mečeva biti naknadno određeni.

”Odgađa se i finalni turnir Kupa Crne Gore za muškarce koji je trebalo da bude održan 19. i 20. septembra u Podgorici. U polufinalnim duelima trebalo je da igraju Komovi – Partizan 1949 i Budućnost Podgorica – Lovćen”, poručili su iz RSCG.

Odgođen je, navode, i finalni meč Kupa za seniorke, u kojem je Budućnost čekala rivala u meču za trofej.

Novi termin odigravanja finalnog turnira Kupa za muškarce i finala za žene je 18/19. decembar ove godine.

”Rukometni savez Crne Gore obavještava javnost da će nacionalna prvenstva za sezonu 2020/21 početi kako je i planirano, odnosno 26/27. septembra – Prva muška liga i Kadetska liga, te 17/18. oktobra – Prva ženska liga i Druga ženska liga”, zaključuju u saopštenju.

 

Izvor: rtcg.me

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Petar Eraković, 23-godišnji Nikšićanin, postao je novi igrač Rukometnog kluba Metković – Mehanika, koji nastupa u hrvatskoj Premijer ligi.
Snovi o Olimpijskim igrama i Parizu vremenski nijesu daleko. Zna to dobro i rukometašica Đurđina Jauković. Nakon više od dva mjeseca oporavka povrede koljena ima želju da se spremi i zaigra na Olimpijskim igrama u Gradu svjetlosti.