Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Sokoli” napadaju Bugarsku

FSCG
  • Autor onogost.me
  • 24.03.2023. u 12:49
Fudbaleri Crne Gore spremno dočekuju start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

“Ludogorec arena“ će večeras od 18h biti poprište duela Bugarske i Crne Gore.

“Start je veoma bitan u svakom takmičenju, pa i u novim kvalifikacija. Protivnik je analiziran praktično do detalja, očekuje nas zahtjevna utakmica protiv mladog i poletnog tima Bugarske. Spremni smo da od prvog minuta nametnemo svoj stil, ako naš kvalitet dođe do izražaja, napravićemo dobar rezultat”, rekao je selektor Miodrag Radulović.

Radulović večeras neće sa klupe prevodititi ,sokole“ – razlog je kazna od strane zbog isključenja na meču sa Finskom u Ligi nacija. Umjesto njega, na klupi će biti njegovi saradnici Srđan Kljajević i Mirko Vučinić.

Tradicija kaže da Crna Gora još nije izgubila na startu kvalifikacija. Od tih osam startnih mečeva, dva su bila sa Bugarskom i oba su završena remijem.

“Podatak koji je ne mora ništa da znači. Svaki meč je priča za sebe, spremamo se da dobro startujemo. Čeka nas rival koji gaji agresivan fudbal, posebno kod kuće, i trudićemo se da se nametnemo od prvog minuta. Dešavalo nam se ranije da zbog možda velikog respekta prema protivniku ili neke kočnice koju smo imali prespavamo prvo poluvrijeme. Sada moramo od starta biti agresivni, koncentrisani i nametnuti naš stil igre”, smatra Radulović, koji ne vidi izrazitog favorita u našoj grupi.

“Šanse su pola-pola. Biće prava borba, neće biti bez kalkulacija. Bugari vide svoju šansu, mi takođe, neka pobijedi ko bude bolji”, poručio je selektor Crne Gore.

Uz Radulovića, sa predstavnicima medija razgovarao je i Stevan Jovetić.

“Znamo dosta o Bugarima, ne igramo prvi put sa njima. U drugačijem su sastavu nego ranije, ali u svakom slučaju imam pozitivno mišljenje o njima. Podmladili su tim, imaju novog selektora i dobre rezultate sa njim na posljednja četiri meča. Očekujem tešku utakmicu, ali spremni smo za to”, kazao je Jovetić.

Ofanzivac ,,sokola“ do je sada dva puta pogađao u duelima sa Bugarskom i to u mečevima u prvom kvalifikacionom ciklusu za Crnu Goru. Jednom u Podgorici (2008. godina), jednom u Sofiji (2009).

“Osjećam se odlično, nadam se da ponovo mogu postići gol. U dogovoru sa selektorom napravili smo plan kako da u ovom trenutku najviše doprinesem reprezentaciji”, rekao je fudbaler berlinske Herte.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.