Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Danas počinje “Montenegro cup 2018”

slika_tenis
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 05.05.2018. u 06:09

U prvoj nedjelji maja, kao i prethodnih deset godina, Nikšić će biti u znaku tenisa. Naime, Međunarodni teniski turnir “Montenegro cup 2018”, jedanaesti zaredom, počeće danas i trajaće do 11. maja

Kako kažu iz Tenis kluba „Nikšić“, uz pomoć prijatelja kluba, pobrinuli su se da obezbijede sve propisane uslove za organizaciju ovog važnog sportskog događaja koji će ugostiti, kao i mnogo puta ranije, buduće asove.

„Montenegro cup“ je turnir iz kalendara evropske teniske asocijacije (Tennis Europe) i predviđen je za tenisere i teniserke uzrasta do 14 godina. Na turniru učestvuje oko 80 tenisera i teniserki iz 15 zemalja svijeta (Crna Gora, Rusija, Njemačka, Austrija, Malta, Bosna i Hercegovina, Letonija, Francuska, Italija, Kina, Egipat, Grčka, Rumunja, Hrvatska, Holandija) koji će se nadmetati u pojedinačnoj konkurenciji i turniru parova (dubl)“, objasnili su iz Tenis kluba „Nikšić“.

Sa turnirom u Nikšiću uporedo se održavaju slični međunarodni turniri u Rusiji, Sloveniji, Rumuniji, Poljskoj, Italiji i Španiji čime se Nikšić i Crna Gora svrstavaju na teniskoj mapi Evrope.

„“Montenegro cup“ već deset godina unazad daje zamajac razvoju tenisa u Crnoj Gori afirmišući ujedno i turističke potencijale države s obzirom da održavanje turnira upošljava hotelske, ugostiteljske i trgovačke kapacitete u gradu. Za najbolje takmičare tunira nisu predviđene novčane nagrade već, kako je propisano pravilnikom Tennis Europe-a, sportske nagrade, pehari i diplome“, pojasnili su oni.

Tennis Europe je krovna institucija koja pod svojim okriljem okuplja sve nacionalne evropske asocijacije Evrope, sa sjedištem u Bazelu. Crna Gora, sa ovim turnirom, u toku godine organizuje ukupno šest turnira u kategorijama pionira i pionirki uzrasta do 12, 14 i 16 godina.

Pored dva turnira u Nikšiću ostali turniri se organizuju u teniskim klubovima u Podgorici i Ulcinju. Teniseri koji učestvuju na ovakvim turnirma u Evropi su preteče teniskih profesionalaca budući da su, na Tennis Europe turnirima za mlađe kategorije, učestvovali Novak Đoković, Tomaš Berdih, Rafael Nadal, Rožer Federer, Rišar Gaske, Gael Monfis, Jelena Janković, Ana Ivanović i ostali.

„Na ovogodišnjem Montenegro cupu učestvuju najbolji teniseri i teniserke iz Crne Gore među kojima je četvoro tenisera iz Nikšića. Očekujemo da će Montenegro cup nastaviti svoju tradiciju, a to je da neka od najsjajnijih odličja odnesu teniseri iz Crne Gore. Značaj ovakvih turnira je nemjerljiv za crnogorske tenisere. Odlazak na turnire u inostranstvo stvara značajne materijalne troškove, dok sa druge strane domaći teniseri na domaćem tereni imaju priliku da odmere snage sa vršnjacima iz inostranstva i steknu i učvrste međunarodno isksutvo. Odmah nakon turnira u Nikšiću za tenisere iz Crne Gore čekaju novi izazovi i vidu odigravanja turnira u zemlji i inostranstvu“, dodaju oni.

Tennis Europe propisuje, kako ističu, jasno definisana pravila organizacije i učešća na turnirima. Svi takmičari preko svog online internet naloga, elektronskim putem i u striktno definisanim rokovima, prijavljuju svoje učešće na turnirima. Na web sajtu www.tenniseurope.org se, na dnevnoj bazi, ažuriraju sva dešavanja sa turnira širom Evrope (raspored mečeva, rezultati, informacije, žrijebovi itd).

Nakon „Montenegro cupa“ Tenis klub „Nikšić“ očekuju brojni turniri iz kalendara takmičenja Teniskog saveza Crne Gore.

„Krajem jula slijedi drugi međunarodni turnir iz kalendara Tennis Europe-a koji je predviđen za tenisere i teniserke do 16 godina. Ipak, napominjemo da se u periodu od 24. septembra do 01. oktobra na terenima Tenis kluba „Nikšić“ organizuje ITF turnir za juniore i juniorke do 18 godina koji će po svom kvalitetu, jačini takmičara i masovnosti prevazići druga dva međunarodna turnira. Turnir će obogatiti septembarske dane kulture u Nikšiću i nosiće naziv „Turnir dana oslobođenja Nikšića““, najavljuju iz tog kluba.

Sve potrebne informacije o  turniru u vidu propozicija, informacija o takmičarima, odigranim mečevima, žrijebovima za pojedinačna takmičenja i takmičenja parova u muškoj i ženskoj konkurenciji možete pratiti na sledećem linku: http://te.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=B890B0EE-C1F8-42DF-8CC7-C7C748E1E584 .

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičar TK Glava Zete Pavle Vukosavljević je po prvi put u kategoriji do 16 godina stigao do polufinala na turniru iz kalendara Tennis Europe koji se održao u Podgorici.