Autor: Branko Čupić
Foto: Ilustracija
08:24
13.5.2019.

Startuje međunarodni teniski turnir “Montenegro cup”

Nikšić će od danas do 19. maja biti domaćin međunarodnog teniskog turnira “Montenegro cup”, na kojem će učestvovati 70 tenisera iz 20 evropskih država.


"Montenegro cup" je turnir iz kalendara evropske teniske asocijacije i predviđen je za tenisere i teniserke uzrasta do 14 godina, a uporedo sa ovim takmičenjem u Nikšiću slični turniri se održavaju i na Kirpu, u Estoniji, Ukrajini, Španiji, Poljskoj i Sloveniji. 

Na terenima Tenis kluba “Nikšić“ ove godine održavaju se ukupno tri međunarodna turnira a Montenegro cup je prvi u nizu. Već u mjesecu junu počinje prestižni turnir „Trebjesa open“ za juniore i juniorke do 18 godina, a krajem jula se održava treći turnir na kojem će da učestvuju teniseri uzrasta do 16 godina. 

„Već 12 godina Tenis klub „Nikšić“ uspješno organizuje međunarodne teniske turnire za mlađe kategorije. Preko međunarodnih turnira u Nikšiću je veliki broj mladih tenisera prokrčio svoj put ka profesionalnom tenisu. Turniri su naročito značajni za domaće crnogorske tenisere kojima se pruža šansa da odmjere snage sa vršnjacima iz inostranstva i dobiju bodove za rang listu najboljih evropskih tenisera“, kazali su iz kluba.

Na turniru učestvuje i teniser iz Teniskog kluba „Nikšić“ Simon Knežević koji je član pionirske reprezentacije Crne Gore. 

Tenis klub „Nikšić“ se, uz pomoć prijatelja kluba, potrudio da ispuni sve standarde koje propisuje Međunarodna teniska federacija, a za najbolje na turinriu predviđeni su pehari, medalje i diplome.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 12:38
  24.5.2020.

  Takmičenja iz kalendara Teniskog saveza Crne Gore nastavljaju se narednog vikenda, 30. i 31. maja.

 • 08:20
  22.10.2019.

  Na juniorskom turniru za tenisere, koji je nedavno održan u Podgorici, prvo mjesto osvojio je naš sugrađanin Simon Knežević. Međutim, ovo je bio samo jedan u nizu turnira koje je ovaj 14-godišnji Nikšićanin osvajao ove sezone i tako još jednom pokazao da posjeduje veliki talenat, koji dopunjuje još većim radom.

 • 08:17
  17.6.2019.

  Član TK Nikšić, Simon Knežević osvojio je prvo mjesto na prvenstvu Crne Gore za pionire, koje je prethodnog vikenda održano na terenima TK Eminent iz Podgorice.

 • 12:34
  19.5.2019.

  Novinarska ekipa portala Onogošt je imala zadovoljstvo da se pet dana druži sa teniserima u Teniskom klubu "Nikšić“ na 12. po redu međunarodnom turniru za mlađe kategorije koji se održao na terenima pod Trebjesom.