Autor: onogost.me
Foto: VPSCG
07:44
20.2.2021.

“Ajkule” preko “barakuda” ciljaju vizu za Tokio

Crnogorske vaterpoliste danas od 18 časova očekuje meč polufinala olimpijskog kvalifikacionog turnira u Roterdamu protiv selekcije Hrvatske.


Biće to okršaj rivala među kojima nema tajni, a kao i pretodne duele, odlučiće inspiracija, bolja fizička sprema ili vanserijska partija jedne od ekipa. Pobjednik duela, pored prolaska u finale, izborio bi direktnu vizu za Tokio, pa ovaj duel ima ogroman značaj za obje. “Ajkule” su juče savladale Holandiju, domaćina turnira 13:7, dok su “barakude” bile ubjedljive protiv Gruzije, 15:6 je bio konačan ishod. Selektor Vladimir Gojković vjeruje u svoje igrače i plasman na igre u Tokiju.

“Od prvog meča imamo pravi pristup i atmosferu. Ulazimo u završnicu u ritmu u kojem smo željeli. Sada se sve odlučuje, samo nas zanima viza za Tokio. Hrvatska je izuzetna ekipa, gledajući sastav sigurno i najbolja u Roterdamu. Imali su Hrvati taj kiks u grupi, sigurno imaju mane, a mi moramo da budemo na pravom nivou da bismo završili posao i ispunili cilj” kazao je Gojković.

Plasman na Olimpijske igre u Tokiju obezbijediće tri prvoplasirane reprezentacije sa kvalifikacionog turnira u Roterdamu.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 19:56
  15.6.2021.

  Vaterpolo reprezentacija Crne Gore poražena je u Herceg Novom od Francuske 8:9 u prvoj kontrolnoj utakmici prije turnira Svjetske lige.

 • 18:19
  21.2.2021.

  Vaterpolisti Crne Gore savladali su Grčku 10:9 u finalnom meču olimpijskog kvalifikacionog turnira u Roterdamu.

 • 19:19
  20.2.2021.

  Vaterpolo reprezentacija Crne Gore savladala je Hrvatsku nakon boljeg izvođenja peteraca 14:12, te izborila vizu za Olimpijske igre u Tokiju. Polufinalni duel olimpijskog kvalifikacionog turnira u Roterdamu između dvije selekcije obilovao je preokretima i uzbuđenjima, a nakon 32 minuta igre rezultat je bio 10:10.

 • 17:08
  19.2.2021.

  Crrnogorski vaterpolisti ubjedljivo su savladali Holandiju 13:7 u četvrtfinalnom duelu olimpijskog kvalifikacionog turnira u Roterdamu. „Ajkule“ su plasmanom u polufinale na korak od vize za Tokio, potrebno je da ostvare makar jedan trijumf u naredna dva meča.