Autor: onogost.me
Foto: fosmedia.me
14:39
5.3.2019.

Mis zime Bojana Durutović: Htjela sam da budem zapažena i u svojoj zemlji a ne samo u inostranstvu

Nikšićanka Bojana Durutović, nova je mis zime. Ova 19-godišnjakinja je ovu titulu osvojila na takmičenju ljepote koje je održano na Žabljaku.


Prva pratilja je Tamara Raičević iz Mojkovca, dok je za drugu pratilju izabrana Nina Vuković iz Nikšića.

„Još od malih nogu sam sanjala da se ostvarim u svijetu modelinga. Idol mi je bila Adrijana Lima sa kojom me mnogi upoređuju. Moji prvi koraci u modelingu su bili sa deset godina, sa 14 sam snimila prvi spot, sa 16 sam počela da putujem i profesionalno se bavim modelingom u inostranstvu“, počinje priču Bojana, mis zime, za FOS.

Iako je, kako kaže, proputovala cijelu Evropu najbolje se snašla na turskom tržištu.

„Skoro dvije godine radim u Turskoj gdje imam ugovor sa agencijom ’Hill Top’. Nedavno sam se vratila iz Indije gdje sam bila četiri mjeseca i gdje sam postigla veliki uspjeh. Našla sam se na naslovnici poznatih indijskih novina“, priča ona.

S obzirom na brojne uspjehe iza sebe, lentu za mis zime Crne Gore, kaže, nije očekivala.

„Htjela sam da se prijavim još 2017. i 2018. godine, ali je ova presudila jer sam konačno uspjela da se organizujem naspram svog posla i obaveza. Jedan od razloga za prijavu je i taj što sam htjela da budem zapažena i u svojoj državi a ne samo u inostranstvu“, priča Bojana i dodaje:

„Cure koje su se takmičile ne bih nazvala konkurencijom. U suštini bile su to sve moje poznanice i drugarice. Sve smo mi ravnopravne i ako neka od nas ima manje a neka više iskustva. Cure su bile divne, pozitivne, vesele, energične. Pobjedu iskreno nisam očekivala najiskrenije. Nisam ni igrala na tu loptu. Bilo mi je važno da svaka cura dobije priliku i da se pokaže. Naravno, pomogla sam im oko svega, oko pravilnog manekenskog hoda i poziranja.“

Kaže da je ovo prije svega jedno lijepo druženje pa tek onda takmičenje.

„Titula za mis zime predstavlja jedno lijepo iskustvo, još jedan uspjeh u nizu, još jedan plus. Sa tim se predstavljam i inostranim agencijama i to je naravno moj CV. Ovo takmičenje je svake godine na jednom višem novou i svake godine je sve više praćeno. Sljedeće godine ću biti opet na izboru i predati krunu sljedećoj misici, što do sada nisu radili. Ko zna, možda se ostvarim i u ulozi žirija, bilo bi super“, kaže Bojana.

Podrška na takmičenjima uvijek je dobrodošla, a roditelji su ti koji su uvijek uz nju i koji je bodre na svakom koraku.

„Oni su mi uvijek vjetar u leđa. Da nije bilo njih sigurno ne bih sada bila u ovom poslu jer se svakodnevno susrećem sa ljudima koji ovo osuđuju, koji su pokušavali da me sabotiraju da li iz ljubomore ili nekih drugih razloga. Ne okrećem se i ne obraćam pažnju na te stvari. Oko sebe imam ljude koji me vole i poštuju i idem stepenicu po stepenicu do ostvarenja svog sna. Reakcije porodice i bližnjih su mi od značaja i zahvalna sam onima koji su uz mene, ne samo kada je dobro već i kada stvari idu krivim putem“, kaže ona.

Za sve djevojke koje imaju cilj i teže da ga ostvare, poručuje:

„Budite svoje, takve kakve jeste i kakve će vas voljeti. ’Love me who I am’ – to je ono što me motiviše. Samopouzdanje, pozitivna energija i harizma, pun pogodak!“

Nakon ovog takmičenja vraća se u Tursku, a ako sve bude išlo planiranim tokom nada se da će u decembru predstavljati zemlju na izboru za Miss Tourism Queen u Kini.

 

Izvor: fosmedia.me

Ostale vijesti iz kategorije

 • 13:26
  17.5.2019.

  U Nikšiću će od 7. do 9. juna biti održan festival umjetnosti pod nazivom “Umjetnost nad sjenom” u organizaciji troje nikšićkih gimnazijalaca Milice Burić, Vuka Pekovića i Šćepana Popovića, uz podršku UNICEF-a, digitalizuj.me i Opštine Nikšić.

 • 11:43
  9.5.2019.

  Partibrejkers i Kanda, Kodža i Nebojša nova su imena jubilarnog, 10. Bedem festa.

 • 08:37
  9.5.2019.

  Želja da jednog dana javno nastupe sa svojim rok bendom, za šestoro gimnazijalaca uskoro bi trebalo da se ostvari. Iako različitih generacija, ljubitelji ovog zvuka okupili su se pod nazivom „Ne bilo rocka“. Danas ovaj šesterac se vrijedno priprema za takmičenje gimnazijskih bendova "Danilovgradation", koje će biti održano sjutra na platou pored rijeke Zete.

 • 14:40
  5.5.2019.

  Svjetski kup u latinoameričkim plesovima, pod pokroviteljstvom Svjetske Umjetničke Plesne Federacije (WADF) i Plesnog kluba “Jet Set” iz Podgorice prethodnih dana je po prvi put organizovan u Crnoj Gori.