Predstavljamo Školicu manekenstva i novinarstva „Čarolija“

carolija
Marija Vujović
  • Autor onogost.me
  • 10.05.2016. u 07:05

Dok nedjeljno popodne većina djece provodi odmarajući od školskih obaveza i igrajući se u svojim domovima, polaznici školice „Čarolija“ uče vještine koje će im ubuduće možda pomoći da postanu uspješni manekeni i novinari.

Školica manekenstva i novinarstva „Čarolija” počela je sa radom prije dvije godine, kao sastavni dio istoimene NVO i okuplja djecu uzrasta od tri do 13 godina.

“Mi želimo da se djeca kod nas oslobode treme i socijalizuju. Nastojimo da ih uključimo u sva dječija dešavanja koja se organizuju širom Crne Gore. Imamo saradnju sa par udruženja i zajedno sa njima priređujemo zaista kvalitetne programe”, kazala je instruktorka u školici “Čarolija”, Suzana Batina.

Dok su neka djeca više naklonjena šetanju po pisti, druga radije uče pojedinosti iz novinarstva u skladu sa njihovim uzrastom.

“Do sada smo učestvovali više puta na tradicionalnoj manifestaciji ”Porodični dan” u TC  Moll of Montenegro. Tu su i manifestacuije Rastimo zajedno, Puzzlijada i druge. Djeca iz naše škole oprobala su se i u ulozi novinara. Tako smo na događaju Dječiji proljećni vikend našu polaznicu vidjeli u ulozi voditelja”, kazala je ponosno Batina, koja svoja iskustva u ovim aktivnostima nesebično dijeli sa mališanima u školici.

Ona je objasnila da se akcenat stavlja na oslobađanje djece kako bi ona bila opuštena pred televizijskim kamerama ili brojnom publikom, koja posjećuje manifestacije na kojima učestvuju ovi mali manekeni i novinari.

“Ne obećavamo da ćemo od njih napraviti super poznate modele i ličnosti, jer kada odrastu sami će birati svoje zanimanje. Mi smo tu da ih i zabavimo i ispunimo kvalitetno njihovo slobodno vrijeme”, objasnila je Batina.

Osim vještina koje djeca uče na probama nedjeljom u periodu od 12 do 13 časova, oni se druže i putuju kada god za to imaju priliku, a djeca ne kriju svoje oduševljenje. Oni ovih dana provode sate u školici pripremajući se za veliki proljećni maskenbal.

Pored školice ovdje je dostupna i igraonica “Čarolija” kao mjesto za  proslavu rođendana i zabavu. Tu se često organizuju druženja sa maskotama iz crtanih filmova “Maša i medvjed”, “Miki i Mini Maus” i sa mnogim drugim, a djeca ne kriju svoje oduševljenje. 

“Čarolija ima saradnju i sa specijalnim odjeljenjem škole “Olga Golović” i zajedno sa njima organizujemo različita dešavanja”, zaključila je Batina.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Djevojčice i dječaci iz Crne Gore, uzrasta od 12 do 14 godina, od ponedjeljka su dio međunarodnog žirija Evropske filmske akademije. Osnovci iz Nikšića, Rožaja i Žabljaka, zajedno sa svojim vršnjacima iz 42 evropske zemlje, putem online platforme gledaju filmove koji su nominovani za prestižnu Nagradu mlade publike.