Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
10:06
8.4.2019.

Predstavu “Plavi zec” pogledalo preko 2.000 mališana

Međunarodni Crna Gora kulturni centar iz Nikšića je u protekla tri mjeseca realizovao predstavu za djecu “Plavi zec”.


Predstava je odigrana u 10 gradova – Žabljak, Pljevlja, Bijelo Polje, Rožaje, Berane, Andrijevica, Plav, Gusinje, Kolašin i Mojkovac, pred preko 2.000 mališana.

“Sama predstava je vrlo poučna i edukativnog karaktera. Nosi jaku poruku kako se zdravo hraniti, šta je zdrava hrana, o očuvanju životne sredine... Uz veliku dječju radosti i ushićenje koje smo osjetili dok smo igrali predstavu na sjeveru Crne Gore, još uz poziv njihovih vaspitača, učitelja, direktora da ih opet posjetimo, ovom prilikom se zahvaljujemo na gostoprimstvu u nadi da ćemo se uskoro opet vidjeti sa novim temama i sadržajima u novoj predstavi. Veliku zahvalnost dugujemo i Ministarstvu kulture koja je prepoznalo naš projekat i uveselilo preko 2.000 mališana”, naveli su organizatori.

Predstava je rađena u produkciji NVO International Montenegro Cultural centar (IMCC), a predstavlja projekat koji je finansiran od strane Ministarstva kulture Crne Gore na osnovu javnog konkursa “Raznolikosti izraza nezavisne kulturne scene”. Projekat je koncipiran za razvoj pozorišne umjetnosti na sjeveru Crne Gore.

Ostale vijesti iz kategorije