Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
11:40
14.7.2020.

"Štrajk mozga" snimio prvi album

Mlada nikšićka rok grupa “Štrajk mozga” snimila je svoj prvi album pod nazivom "Mind slaves", na kojem se našlo osam pjesama.


"Radi se veoma kvalitetnom materijalu za koji smo sigurni da će naći sjajan prijem kod publike i van granica Crne Gore. Pored samog snimanja pjesama, bendu Štrajk mozga  je obezbijeđen i nastup na desetom jubilarnom Lake festu", navode iz Nevladinog udruženja (NU) Sinteza u okviru čijeg projekta "Uhvaćeni tonovi" je album snimljen.

Osnovni kriterijum odabira grupe za snimanje albuma, kako objašnjavaju iz NU Sinteza, bio je da je muzički bend istovremeno i autor pjesama koje nije ranije objavljivao.

"Ovaj dio krovnog projekta “Uhvaćeni tonovi“ je privukao veliku pažnju bendova i medija i rezultat je zaista kvalitetan materijal grupe “Štrajk mozga”, koja se izdvojila muzičkim kvalitetom, ali i tekstovima. Angažovani muzički studio "Stivi music" je snimio i uradio produkciju za osam pjesama koje će se naći u albumu prvijencu pod nazivom "Mind slaves”", navode.

Iz NU Sinteza poručuju da žele ovim projektom da pruže punu afirmaciju autorskom radu mladim umjernicima i da ga prezentuje nikšićkoj  i crnogorskoj publici.

Projekat „Uhvaćeni tonovi“ sprovodi NU Sinteza, a podržan je u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD). ReLOaD program finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). U Crnoj Gori, ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu sa opštinama Nikšić, Tivat, Kotor, Pljevlja i Podgorica.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:10
  1.8.2020.

  Zbog novonastale situacije izazvane koronavirusom, 11. izdanje Bedem festa biće održano večeras online na Facebook stranici festivala, sa početkom u 19 časova.

 • 12:48
  31.7.2020.

  Ovogodišnje, 11. izdanje Bedem festa, zbog novonastale situacije izazvane koronavirusom, biće održano online, potvrdio je direktor festivala Petar Šundić.

 • 08:15
  30.7.2020.

  Nikšićanin Dragan Knežević, osnivač i direktor Kulturno-kreativnog centra Akord, objavio je drugi singl pod nazivom „Merlinka“.

 • 07:50
  10.7.2020.

  Projekat “Balkan Youth Jazz Orchestra” koji realizuje nevladina organizacija Umjetnost džeza-Jazz Art iz Podgorice, pozvala je mlade muzičare i muzičarke iz zemalja Zapadnog Balkana - Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije i Srbije da se prijave za orkestar. Projekat se odvija pod pokroviteljstvom Fonda za Zapadni Balkan, a partneri projekta su Fakultet muzičke umetnosti, Univerzitet umetnosti u Beogradu i Muzička akademija, Univerzitet „Goce Delčev“ u Štipu.