Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
14:38
20.4.2021.

Tehnopolis organizuje VIRAL hakaton, od 23. aprila otvorene prijave

Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis organizuje VIRAL hakaton u periodu od 17. do 19. maja 2021. godine.


VIRAL hakaton će, kako objašnjavaju iz Tehnopolisa, biti fokusiran na primjenu informacionih tehnologija u poljoprivredi kroz razvoj softverskih/hardverskih rješenja za izazove sa kojima se suočavaju poljoprivredna preduzeća u svakodnevnom poslovanju.

"U Crnoj Gori poljoprivreda je još uvijek u velikoj mjeri oslonjena na manualnu proizvodnju, dok se dostupna tehnička i tehnološka rješenja nedovoljno koriste. Rješenja koja budu kreirana na VIRAL hakatonu će značajno olakšati poslovanje poljoprivrednih preduzeća, ali i otvoriti nove mogućnosti za napredak. U fokusu su dvije teme: optimizacija sistema navodnjavanja, uključujući specifičnosti pojedinih biljnih vrsta i mjerenje učinkovitosti radne snage", saopšteno je iz Tehnopolisa.

VIRAL hakaton je, dodaju, namijenjen studentima koji će se prijavljivati u timu.

Pojašnjavaju da rješenje problema može biti i hardversko i softversko, a timovima će pored mentora, podršku pružiti i TechLab Tehnopolis koji će omogućiti korišćenje 3D printera za izradu prototipa.

Hakaton će se održati u prostorijama IPC Tehnopolis i trajaće neprekidno 48h, nakon čega će timovi svoja rješenja predstaviti pred stručnim žirijem na Demo danu 19. maja.

Prva tri mjesta očekuju novčane nagrade.

Link za prijave će biti dostupan 23. aprila i objavljen na svim kanalima komunikacije IPC Tehnopolis.

"Prvih pet prijavljenih timova koji ispunjavaju navedene kriterijume, imaće priliku da učestvuju na VIRAL hakatonu", navode iz Tehnopolisa.

Krajnji rok za prijavljivanje je 10. maj u 18h.

Ostale vijesti iz kategorije