Autor: onogost.me
Foto: Marija Goranović
08:22
11.9.2019.

Uručene zahvalnice za doprinos Lake festu

Na svečanoj akademiji Lake festa uručene su zahvalnice partnerima i prijateljima koji su doprinijeli da festival kraj jezera, u minulih devet godina, bude prepoznatljiv kao jedan od najboljih rok festivala na prostorima bivše Jugoslavije.


Direktor festivala Peđa Zečević tom prilikom je istakao da su već počele pripreme za deseti, jubilarni Lake fest.

„Mi smo pokušali da napravimo jednu malu svečanost, sa odabranim ljudima koji su nas pratili svih ovih devet godina i koji će, vjerujem, ostati sa nama i dočekati deseti Lake fest“, poručio je Zečević sinoć u Tehnopolisu.

Zahvalnica u ime Opštine Nikšić uručena je potpredsjednici Sonji Nikčević koja je poželjela festivalu dugu tradiciju i mnogo poznatih imena na binama pokraj jezera.

"Lake fest je jedna od možda najprepoznatljivijih manifestacijal ne samo na prostoru Nikšića, nego i Crne Gore. Nikšić se sve više prepoznaje kao grad festivala, ali u tom prepoznavanju, čini mi se da prednjači upravo ova manifestacija, Lake fest, jer je nekako najšire otvorila na festivalskom nebu Crne Gore i dovela najveći broj turista koji su postali sve više očekivani kao dobrodošli gosti na festivalima u našem gradu, a prije svega na Lake festu. Želim da ovaj festival dugo traje i da nam još puno sjajnih imena dovede na prostore našeg grada i Crne Gore", kazala je Nikčević.

Zahvalnice su uručene i predstavnicima Ministarstva kulture, Ministarstva održivog razvoja i turizma, Elektroprivredi Crne Gore, Pivari „Trebjesa“, Radio-televiziji Nikšić, kao i firmama „Agregati“, „Securitas“, DMD „Delta“, NLB Banci, časopisu "Caffe Montenegro", Turističkoj organizaciji Nikšić, Dec Corporation i Plus.

Svečana akademija je ujedno i bila prilika da se evociraju najljepši momenti sa rok festivala, a sve kroz pobjednički aftermovie film sa Lake festa 2018. godine, kao i The best aftermovie sklopljen iz najboljih kadrova prethodnih godina.

Lake fest dosad je posjetilo više od 190 hiljada posjetilaca, a u programu festivala učestvovalo je više od 160 izvođača iz Crne Gore, regiona i inostranstva.

Svečanost je organizovana kao aktivnost projekta Audio-foto-video platforma "Iz različitog ugla" koji je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD). Reload projekat finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Marija Goranović

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 10:04
  20.9.2019.

  Čim su počeli taktovi pjesme „Istine i laži“, kojom je otvorio koncert, vidjelo se da su nikšićka publika i poznati crnogorski pop pjevač Sergej Ćetković odavno na istim talasnim dužinama. Iako je Sergej pozvao publiku da zajedno s njim pjevaj pjesmu koju Nikšićani, kako reče, najviše vole, „Prokleta bila“, pokazalo se da oni vole sve njegove pjesme koje su zajedno sa njim pjevali.

 • 08:20
  20.9.2019.

  Koncertom Indire Forze i Alena Islamovića Crnogorska kulturna mreža večeras će obilježiti deceniju rada.

 • 08:09
  18.9.2019.

  Dan oslobođenja grada - 18. septembar, opština Nikšić će pored brojnih aktivnosti obilježiti i koncertom Sergeja Ćetkovića na Trgu Slobode.

 • 08:25
  15.9.2019.

  Dan oslobođenja grada- 18. septembar, Opština Nikšić će pored brojnih aktivnosti, obilježiti i koncertom Sergeja Ćetkovića na Trgu Slobode.