Autor: Branko Čupić
Foto: Branko Čupić
08:15
10.8.2019.

Završena druga noć na Lake festu: Uživali ljubitelji različitih žanrova

Tokom druge večeri ovogodišnjeg, devetog po redu, Lake festivala, koje je ispraćeno lijepim vremenom, priliku da uživaju imali su ljubitelji različitih muzičkih pravaca.


Na ovaj načim nastavljena je tradicija da program bude upotpunjen različitim žanrovima, a čast da otvori drugo veče imao je bend “Off duty”, da bi nakon njih na scenu stupio “Kilo kilo banda”, a onda je mikrofon pripao legendarnom Dubrovčaninu Ibrici Jusiću.

On je prije nastupa kazao da su mu mnogi prijatelji iz Crne Gore govorli da ne bi trebalo da ide na rok festival.

“Valjda se djeca požele malo romantike, a ja moram ići kad me neko zovne. Na kraju krajeva, to mi je i zadatak. Očekujem jedno lijepo, romantično veče. Ja ću dati što imam dati, oni će valjda prihvatiti, a ako ne prihvate idemo dalje”,kazao je Jusić prije svog nastupa.

Na pitanje kako komentariše što je jedan od veterana sa prostora ex Jugoslavije koji i dalje opstaju na sceni, on je kazao, da kada radite ono što volite i kada unesete emociju onda opstajete, dodajući da danas, nažalost, ako šta nedostaje to su emocije, a da je svaka njegova pjesma nabijena emocojama. Jusić nije propustio priliku da pomene i Miladina Šobića.

“Mene su stvorili moji Skalini i moj Dubrovnik. Miladin Šobić i ja smo bili i ostali veliki prijatelji, još iz 70- tih godina kada smo zajedno nastupali u Beogradu. Čak je i pokupio od mene neke štoseve na gitari. Mnogo ljudi me je pitalo šta je sa njim, a ja sam ga vidio prije četiri godine i nagovarao sam ga da opet radi. Ipak, svako ima svoju sudbinu i svak je kovač svoje sreće”, navodi 74-godišnji Jusić, koji je karijeru započeo daleke 1968.

Ogromno oduševljenje kraj Krupačkog jezera uslijedilo je kada je na scenu izašao Branko Đurić – Đura i ostali članovi sastava Bombaj štampa, kojima je ovo bio prvi nastup u Nikšiću, a ujedno i na ovom festivalu.

“Čućete ono što možete da očekujete od Bombaj štampe. Muziku kakvu sviramo od ’83. godine, kada smo i počeli, a rock and roll publika će biti sigurno zadovoljna večeras”, kazao je Đura pred nastup.

Na pitanje o novon albumu, članovi ovog popularnog sastava su kazali da su snimili 3-4 nove pjesme i da će novi album ugledati svijetlo dana vjerovatno na jesen.

“Sviraćemo jednu novu pjesmu koja se kod vas vjerovatno već vrti. I dalje opstajemo i ako ima još dosta dobrih grupa. Sviramo i uživamo u tome i sada imamo dobar bend u ovoj postavci. Mislim da je ovo najbolja postava Bombaj stampe. Ja volim da malo kraće sviram i da tako ispucamo izbor najboljeg što imamo”, istakao je Đurić.

Oko ponoći scenu je zauzela grupa “Prti bee gee”, kada su se užitku mogli predati mnogobrojni ljubitelji hip-hopa, da bi na radost mnogih sugrađana, nakon njih nastupio nikšićki punk sastav “Punkreas”. Član ovog benda, Mihailo Bulajić, kazao je da su oni pojedinačno tu od prvog dana Lake festa.

“Očekujemo da bude sjajno kao i svaki put. Ovo je najbolji festival u Crnoj Gori i šire, iskreno, u svakom smislu, i prema gostima i prema izvođačima. Svirali smo na dosta festivala, a dosta puta i na Lake festu i ovdje je uvijek neka posebna energija i čast nam je i zadovoljstvo što smo ovdje sa ovim ljudima i oni sa nama”, kazao je Bulajić.

Priliku da prvi put bude na Lake festu kao gost imala je Marina, koja živi u Oslu.

“Po prvi put sam na Lake festu i mogu da kažem da sam zadovoljna izvođačima, mjestom na kom se dešava festival, kao i kompletnom organizacijom. Svidjeo mi se nastup skoro svih izvođača večeras, a naročito Bombaj štampe. Šteta što nismo imali priliku da boravimo u kampu, ali nadam se da ćemo i to uspjeti nekog narednog puta jer smo vidjeli da je i tamo atmosfera sjajna”, kazala nam je ona.

Završne noći festivala na binu će prvo Aklea Neon, a odmah nakon nje nastupiće Kolja i grobovlasnici. Potom će scena biti rezervisana za Artan Lili, a nakon toga i za čuvenu nišku grupu Kerber. Nakon Kerbera nastupa Hajda i smak, a čast da zatvori ovogodišnji festival imaće novosadski sastav Love hunters.

Ostale vijesti iz kategorije