Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
12:36
24.2.2021.

Počela vakcinacija medicinskog osoblja u nikšićkom Domu zdravlja

Medicinsko osoblje u nikšićkom Domu danas je primilo prvu dozu Sputnjik V vakcine, čime je zvanično počela vakcinacija u našoj opštini.


Toj zdravstvenoj ustanovi pristiglo je 60 vakcina, a koordinator za vakcinaciju protiv Covid-19, doktorica Vjera Bojović kazala je da se vakcinisani dobro osjećaju, bez nuspojava.

Za Specijalnu bolnicu za plućne bolesti „Dr Jovan Bulajić“ u Brezoviku obezbijeđeno je 25 vakcina, a predviđeno je da vakcinacija počne sjutra.

Opštoj bolnici Nikšić isporučeno je 50 vakcina, a Bojović navodi će biti naknadno objavljen datum vakcinisanja zdravstvenih radnika te ustanove.

„Već je četvrta grupa ljekara, tehničara, pomoćnog osoblja  od jutros vakcinisana. Vakcinacija nam znači dosta, jer smo u potpunom kolapsu od jednog normalnog života tako da se nadamo  da će nas vakcina vratiti u normalne životne tokove i normalan rad. Radi se o vakcini Sputnjik V koja se prima u dvije doze. Znači danas prva doza, a sljedeća doza ide za 21 dan, tada ćemo postići punu vakcinaciju, odnosno revakcinaciju. Poslije vakcinacije pola sata svako vakcinisano lice ostaje na posmatranju“, kazala je Bojović.

Kako je pojasnila, nakon medicinskih radnika po nacionalnim smjernicama počinje vakcinacija građana starijih od 80 godina.

"Ostatak za zainteresovane biće naknadno dostavljen, dodatnim isporukama i vakcinacija će biti organizovana u već dogovorenim terminima", objanila je Bojović.

Ona je navela da je vakcinacija slobodan izbor građana.

„Oni su  svjesni situacije u kojoj se nalazimo. Mi nikoga ne prisiljavamo, ali to su preporuke Svjetskog komiteta za vakcinaciju pa na građanima je da odluče. Sve informacije o daljem vakcinisanju i sprovođenju imunizacije u našem gradu građani će dobiti i putem sredstava informisanja, prvenstveno preko lokalog emitera“, saopštila je Bojović.

Ramiza Glušica, jedna od zaposlenih u Dječijem dispanzeru, jutros je primila prvu dozu vakcine.

„Vakcinu sam primila u devet časova totalno je bezbolna, za sada nemam nikave reakcije. Ni aplikacija nije bolna, niti je ubrizgavanje bolno.  Znači nam ova vakcinacija puno, zaštitu i neku sigurnost. Jedva smo je dočekali i sa radošću prmili“, prenijela je utiske Glušica.

Marija Goranović

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:00
  22.4.2021.

  Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su tokom jučerašnjeg dana završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.207 uzoraka na novi koronavirus.

 • 21:21
  21.4.2021.

  U Crnoj Gori su do sada prvu dozu vakcine protiv koronavirusa primile 39.123 osobe, odnosno 6,3 odsto stanovništva, a drugu dozu 19.027 građana, objavljeno je na sajtu covidodgovor.me.

 • 20:09
  21.4.2021.

  U bolnicama u Crnoj Gori trenutno se liječi 417 pacijenata oboljelih od COVID-a 19, što je 14 odsto od broja aktivnih slučajeva koronavirusa.

 • 15:04
  21.4.2021.

  Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su tokom jučerašnjeg dana završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1157 uzoraka na novi koronavirus.