Autor: onogost.me
Foto: gov.me
15:07
28.10.2021.

U Brezoviku i u Opštoj bolnici Nikšić smješteno oko 80 kovid pacijenata

U Specijalnoj bolnici za plućne bolesti „dr Jovan Bulajić“ u Brezoviku, u Nikšiću, trenutno je hospitalizovano 49 oboljelih pacijenata.


„Od 49 pacijenata, 39 je na kiseoničkoj potpori, 19 zahtjeva visoke protokole kiseonika i dvojica su na modu neinvazivne mehaničke ventilacije. Uglavnom su to stariji ljudi, preko 60 godina sa kliničkom i radiološkom slikom obostrane kovid pneumonije“, kazao je direktor ustanove, Predrag Pejović.

Prema riječima glavne medicinske sestre bolnice u Brezoviku, Slađane Soldo, najveći broj hospitalizovanih od Covid-19 nevakcinisano.

„Nažalost, imamo poražavajuće podatke. Svega 18 procenata hospitalizovanih kovid pacijenata je vakcinisano. Ističemo da se uglavnom radi o osobama preko 60 godina starosti koji su izuzetno rizična grupa“, kazala je Soldo.

Što se tiče medicinskog osoblja bolnice u Brezoviku, prema njenim riječima, vakcinisano je njih 90 odsto.

„To nam je važno zbog kliničke slike i obolijevanja, jer smo mi u velikom riziku da se zarazimo, a i jer se smanjuje odsustvo posla“, kazala je glavna sestra bolnice u Brezoviku.

U nikšićkoj bolnici trenutno je smješteno oko 30 kovid pacijenata.

Prema riječima direktora Opšte bolnice, dr Marka Mitrovića, riječ je o pacijentima čije je zdravstveno stanje srednje teško i teško i na visokim protocima do 30 litara.

Izvor: vijesti.me

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 20:30
  6.12.2021.

  Skoro dvije godine Planeta živi sa korona virusom koji nas na najbrutalniji način suočava sa bolešću, patnjom i smrću. Uprkos tome što na Evropskom kontinentu imamo dovoljno vakcina, dio građana odbija da se vakciniše.

 • 15:37
  6.12.2021.

  Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG), druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su tokom jučerašnjeg dana (nedjelja, 05.12.2021. godine) završile analizu i IJZCG dostavile rezultate za 1.050 uzoraka na novi koronavirus.

 • 10:06
  6.12.2021.

  U Kliničkom centru Crne Gore trenutno se nalazi 95 pacijenata sa COVID-19 infekcijom.

 • 08:16
  6.12.2021.

  Direktor Instituta za javno zdravlje dr Igor Galić kazao je kako je nemoguće je da se na nekom vakcinalnom punktu nađe vakcina kojoj je istekao rok. On je poručio da su sve vakcine bezbjedne, te da su umnogome ispunile namjenu, a to je spječavanje teških oblika obolijevanja i smrti.