Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
16:23
2.7.2020.

Mikro i malim preduzećima na poklon 50.000 eura

Digitalna platforma "Dobro je to", koja je tokom korona krize pomogla brojnim preduzećima i lokalnim zanatlijama da opstanu i prevaziđu poteškoće u radu, u nastavku kampanje solidarnosti, donira paket usluga vrijedan 50.000 eura mikro i malim preduzećima.


Rok za prijavljivanje je 15. avgust, dok će se paket usluga za dobitnike realizovati u periodu od 1. septembra do 1. decembra 2020. godine.

Na taj način, kompanija Amplitudo, kao nosilac projekta, nastavlja da obezbjeđuje finasijsku podršku crnogorskoj privredi.

Kako su objasnili u kompaniji, zainteresovani za program podrške najprije se prijavljuju popunjavanjem prijavne forme na sajtu dobrojeto.me, nakon čega ulaze u proces selekcije kompanija koje će na poklon dobiti neke od usluga ključnih za unapređenje njihovog poslovanja, među kojima su kreiranje web sajta uz logističku podršku, softverska rješenja, digitalni marketing i dizajn, PR (edukacija zaposlenih i konsultantske usluge).

"Ovo je jedinstvena prilika malim biznisima da iskoriste prednosti svih digitalnih alata i kanala, neophodnih u kontekstu uspješnog poslovanja, da izgrade ili unaprijede svoj identitet, pozicioniraju se u digitalnom svijetu i postanu konkurentiji na tržištu i to besplatno", ističe se u saopštenju.

"Cilj nam je da od ove krize naprave priliku da zajedno učinimo stvari dobrima, boljima", rekao je Nenad Novović, izvršni direktor kompanije Amplitudo koja je pokrenula ovu neprofitnu inicijativu pozivajući preduzeća da se uključe.

Kriterijumi na osnovu kojih će kompanije biti odabrane su: djelatnost preduzeća u oblasti pogođenoj korona virusom; geografsko podučje u kojem kompanija posluje; broj zaposlenih sa fokusom na mikro i mala preduzeća.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 11:01
  13.8.2020.

  Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja nastavlja sa redovnom isplatom podrške poljoprivrednim proizvođačima koji su to pravo ostvarili kroz mjere Agrobudžeta za 2020. godinu.  

 • 12:32
  12.8.2020.

  Izmjene i dopune Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (PIO), koje je Skupština usvojila krajem jula, stupile su na snagu.

 • 09:28
  12.8.2020.

  Inspektori Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitame poslove u junu su vratili sa crnogorske granice pošiljku od 170 kilograma jagoda i čak 23.000 kilograma limuna jer su utvrdili da nijesu odgovarale propisanim zahtjevima.

 • 08:22
  12.8.2020.

  Da li su Vladine mjere turizmu opredijeljene kroz Treći paket podrške privredi velika dovoljne, ne znamo jer se ne zna ni koliko će situacija sa pandemijom korona virusa trajati ali je sigurno da su one jako izdašne i da predstavljaju veliku razvojnu šansu za sve u turizmu, ocijenio je predsjednik Odbora Udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore Crne Gore (PKCG) Ranko Jovović.