Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
15:11
7.12.2019.

“Mogućnosti razvoja zelene ekonomije u Crnoj Gori” u Tehnopolisu

U multimedijalnoj sali Tehnopolisa, u utorak 10. decembra, sa početkom u 11h, FORS Montenegro organizuje okrugli sto na temu “Mogućnosti razvoja zelene ekonomije u Crnoj Gori”.


“Na okruglom stolu će biti predstavljeni strateški okvir i mogućnosti razvoja zelene ekonomije na lokalnom i nacionalnom nivou, praktični primjeri zelene ekonomije, kao i projekti i inicijative organizacija civilnog društva usmjereni ka razvoju zelene ekonomije”, naveli su iz FORS Montenegra.

Okrugli sto se organizuje u sklopu projekta GEAR – Green Economy for Advanced Region (Zelena ekonomija za razvoj regiona) koji ima za cilj povećanje aktivnosti i uticaja organizacija civilnog društva iz Crne Gore, Srbije, BiH, Bivše Jugoslovenske Republike Makedonije i Albanije u zaštiti životne sredine kroz umrežavanje, jačanje kapaciteta i promovisanje zelene ekonomije. Projekat finansira Evropska unija u okviru Programa podrške civilnom društvu i medijima za 2016-2017, a realizuje FORS Montenegro u partnerstvu sa organizacijama SMART Kolektiv iz Srbije, Centar za razvoj i podršku iz BiH, EKO Svest iz BJR Makedonije, EDEN Centar iz Albanije i Udruženjem Slap iz Hrvatske.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:10
  15.8.2020.

  U Crnoj Gori je u prvoj polovini godine izdato 6,5 hiljada dozvola za rad i zapošljavanje stranaca, što je 61,56 odsto manje u odnosu na isti prošlogodišnji period, navodi se u izvještaju Zavoda za zapošljavanje Crne Gore (ZZZCG).

 • 08:07
  14.8.2020.

  Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja podsjeća poljoprivredne proizvođače da do 19. avgusta mogu konkurisati na drugi IPARD javni poziv za podršku investicijama u primarnu proizvodnju, kroz koji mogu ostvariti bespovrtanu podršku u iznosu od 60 do 70 odsto ukupne investicije.

 • 11:01
  13.8.2020.

  Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja nastavlja sa redovnom isplatom podrške poljoprivrednim proizvođačima koji su to pravo ostvarili kroz mjere Agrobudžeta za 2020. godinu.  

 • 12:32
  12.8.2020.

  Izmjene i dopune Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (PIO), koje je Skupština usvojila krajem jula, stupile su na snagu.