Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Od ove godine Opštini Nikšić od Bilećkog jezera 600.000 eura

RTCG
 • Autor onogost.me
 • 27.05.2024. u 14:07
Na sastanku ministara energetike i rudarstava Crne Gore i Republike Srpske, Saše Mujovića i Petra Đokića kao i predstavnika dvije elektroprivrede, dogovoreno je da se od tekuće 2024. godine isplaćivati naknada za Bilećko jezero, Opštini Nikšić, u iznosu od oko 600.000 eura.

"Direktan benefit ovog današnjeg sastanka je da smo se dogovorili da se vrati plaćanje naknade za potopljeno zemljište, ili bolje reći da će Opština Nikšić, dobijati i nastaviti da ubira taksu odnosno naknadu po tom osnovu koja na godišnjem nivou iznosi nekih 600.000 eura. Dakle, vraća se naknada Opštini Nikšić i to ćemo početi retroaktivo od 1. januara 2024. godine i taj će sistem funkcionisati i u budućnosti", kazao je Mujović nakon sastanka.

Ta naknada je uredni isplaćivana do 1994. godine nakon čega je obustavljena zbog raspada bivše države, a tokom minulih decenija prethodne Vlade bezuspješno su pokušavale da sporazumno riješe ovo pitanje, zbog čega se kao opcija pominjala i međunarodna tužba.

Na sastanku je bilo riječi i o mogućnosti da se vode Bilećkog jezera koriste za vodosnabdijevanje Opštine Herceg Novi, ali o tome će, kako su kazali, tokom narednih susreta.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Elektroprivreda Crne Gore i Opština Nikšić će u četvrtak, 27. juna, sa početkom u 19 časova, na platou ispred Doma revolucije, otvoriti izložbu i organizovati uručenje nagrada za pet nagrađenih radova koji su učestvovali na konkursu za idejno arhitektonsko rješenje stambeno- poslovnog kompleksa “Sunčani grad”.