Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
14:18
6.6.2020.

Od utorka moguće poskupljenje goriva

Cijene naftnih derivata u Crnoj Gori poskupiće početkom naredne sedmice dva do tri centa po litru, pokazuju kalkulacije dvosedmičnog usklađivanja cijena.


U okviru kalkulacije, u koje su Vijesti imale uvid, nije uračunat petak – posljednji dan trgovine na regionalnom tržištu iz Mediterranean Platt’s Ground iz Đenove.

Cijena eurosuper benzina 95, koja sad iznosi 1,05 eura po litru, od utorka će najvjerovatnije iznositi 1,07 ili 1,08 eura, a cijena eurosuper benzina 98 sa 1,09 na oko 1,11 centi.

Očekivanja su da eurodizel, koja sada košta 94 centa po litru, poskupi na oko 96 centi, a cijena lož ulja sa 90 centi na 93 ili 94 centa.

Kalkulacije sa usklađenim novim cijenama Ministarstvu ekonomije dostavlja veći broj privatnih kompanija, a taj Vladin resor ga potvrđuje ponedjeljkom svake dvije sedmice.

Prije desetak dana cijene eurodizela i lož ulja su uvećane za pet centi, dok su cijene dvije vrste benzina porasle za šest centi.

To je nakon višemjesečnog pada cijena naftnih derivata na globalnom tržištu, usljed epidemije koronavirusa i značajno redukovane tražnje, bilo prvo značajnije poskupljenje u ovoj godini.

Izvor: Mina business

Ostale vijesti iz kategorije

 • 13:30
  15.7.2020.

  Predsjednik Vlade Crne Gore, Duško Marković kazao je da odlučio da Vlada na prvoj narednoj sjednici razmotri i utvrdi Predlog zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

 • 16:24
  14.7.2020.

  Promet robe u trgovini na malo u maju je u odnosu na april bio veći 13,3 odsto u tekućim cijenama i 14,2 odsto u stalnim, saopšteno je iz Monstata.

 • 19:07
  13.7.2020.

  Podizanje novca sa bankomata banaka čiji niste klijent može da vas košta minimum tri do četiri i po eura za podizanje minimalnog iznosa novca, koji se u zavisnosti od banke kreće od deset do 20 eura, pokazuju podaci koje je Dan dobio od šest banaka koje posluju u Crnoj Gori.

 • 14:48
  13.7.2020.

  Uloga Investiciono-razvojnog fonda će u narednom periodu biti značajno veća, u pripremi je set posebnih kreditnih linija, kojima ćemo pokušati da omoguće smanjenje negativnih posljedica na ekonomiju Crne Gore od uticaja pandemije, kazao je za Pobjedu predsjednik Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda dr Zoran Vukčević.