Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
14:15
12.9.2019.

Otkup jagnjadi i ove godine

U saradnji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Ministarstva rada i socijalnog staranja, Fonda PIO, Saveza udruženja penzionera, Investiciono razvojnog fonda, uz učešće privrednih subjekata iz sektora mesne industrije i ove godine biće organizovan otkup tržišnih viškova jagnjadi, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.


Realizacija ovog programa biće značajna podrška i sigurnost poljoprivrednim proizvođaćima za plasman tržišnih viškova jagnjadi, a penzionerima će se omogućiti da se pod povoljnim uslovima snabdiu kvalitetnim mesom.

Investiciono razvojni fond Crne Gore će obezbijediti kredit u iznosu od dva miliona eura za finansiranje otkupa i blagovremenu isplatu poljoprivrednim proizvođačima. 

Iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja je saopšteno je da će otkupna cijena jagnjadi u ovoj godini iznositi 2.40 eura po kilogramu žive mjere, dok će cijena mesa za penzionere iznositi 4.40 eura po kilogramu, uz plaćanje na osam mjesečnih rata.

"Otkup će obavljati dvije mesne industrije: MI Goranović - Nikšić i MI Mesopromet - Bijelo Polje. Očekuje se da će biti otkupljeno oko 13.000 jagnjadi", navodi se u saopštenju iz ovog ministarstva.

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 17:44
  23.2.2020.

  Cijena eurosupera 95 u Crnoj Gori i dalje je viša od prosjeka u regionu, dok je eurodizel ispod prosječne regionalne vrijednosti, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva ekonomije.

 • 12:41
  23.2.2020.

  Na evidenciji Zavoda za zapošljavanje na kraju prošle godine nalazilo se 37.616 nezaposlenih, od čega je 25.454 razvrstano u 98 zanimanja i radnih oblasti, a čak 12.162 nema zanimanje ni kvalifikacije.

 • 15:04
  21.2.2020.

  Za unapređenje upravljanja vodnim resursima Vlada u saradnji sa međunarodnim partnerima realizuje projekte vrijednosti preko 30 miliona eura, kazao je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović povodom predstavljanja rezultata jednog od projekata - IPA projekta „Jačanje kapaciteta za implementaciju Okvirne direktive o vodama u Crnoj Gori“.

 • 12:10
  21.2.2020.

  Aukcija državnih zapisa sa rokom dospjeća od 182 dana, vrijednih 30 miliona eura, treća ovogodišnja, biće održana u utorak.