Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
08:20
4.4.2020.

Prodavnice će raditi do 13 sati

Trgovački lanci Voli i Aroma marketi i Konto diskonti radiće subotom od osam do 13 sati. To su odlučili juče i o tome na društvenim mrežama obavijestili javnost.


Radno vrijeme su izmijenili u skladu sa mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT), koje je zabranilo izlazak građanima od 13 sati u subotu do pet sati u nedjelju. Prodavnice već nekoliko mjeseci ne rade nedjeljom.

S obzirom na to da je radnim danima od 19 sati zabranjen izlazak, prodavnice radnim danima rade od osam do 18 sati.

Informaciju o radnom vremenu drugih većih trgovačkih lanaca poput Idee i HD Laković nijesmo mogli juče da dobijemo.

Ujedinjeni smo u borbi protiv virusa KOVID-19. Poštujemo mjere zaštite i rad imo re dukovano u sk la du sa mjerama nadležnih državnih institucija. Za sve zaposlene koji će raditi subotom obezbijeđene su potvrde o izuzetku od zabrane kretanja kako bi se nakon radnog vremena mogli nesmetano vratiti kući napisali su na Fejsbuku iz Aroma marketa i Konto diskonta.

Trgovački lanci su u martu imali drastično uvećan promet. Uzrok je korona virus. Talas panične kupovine, kada je za sedam dana kupljeno proizvoda i namirnica koliko se u normalnim okolnostima trguje za četiri mjeseca, uslijedio je nakon lažnih vijesti o zaraženima korona virusom, a kasnije i nakon što je zvanično rečeno da je registrovan prvi slučaj virusa KOVID-19 u Crnoj Gori.

 

izvor: Dan

Ostale vijesti iz kategorije

 • 13:25
  28.5.2020.

  Prosječna bruto zarada u aprilu ove godine iznosila je 779 eura, dok je prosječna plata bez poreza i doprinosa bila 521 euro, pokazuju podaci Monstat-a.

 • 10:17
  28.5.2020.

  Smatrajući da je krajnji trenutak za rješavanje situacije, Sindikalna organizacija Tosčelika Nikšić još jednom je upoznala sve nadležne institucije, Vladu Crne Gore, ali i cjelokupnu javnost o stanju u Željezari u posljednjem periodu.

 • 08:35
  28.5.2020.

  Program pružanja podrške privredi i zaposlenima, u cilju ublažavanja negativnih efekata epidemije novog korona virusa realizovan je kroz obezbjeđivanje subvencija preduzetnicima i privrednim društvima registrovanim shodno Zakonu o privrednim društvima.

 • 08:16
  28.5.2020.

  Prijavljivanje za drugi moratorijum na otplatu kredita počinje od 1. juna. Na bankama je da odluče da li će moratorijum da ponude za sve ili samo za određene kreditne proizvode. Nijesu obavezne da ponude drugi moratorijum korisnicima, čak i ako ispunjavaju uslove propisane novom odlukom CBCG, pojašnjeno je juče iz CBCG. Korisnik kredita može tražiti moratorijum na 90, 30 ili 60 dana.