Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
08:25
25.10.2020.

Sjutra novi protest nikšićkih ugostitelja: Evo koji su njihovi zahtjevi

Nezadovoljni neadekvatnim odgovorima lokalnih službenika i namještenika, ugostitelji grada pod Trebjesom organizovaće protest u ponedjeljak u 9.30h ispred zgrade Opštine Nikšić.


Oni su pozvali sve građane da im se pridruže i “daju doprinos u borbi za svoja prava”.

“Naime, lokalni funkcioneri su se u prethodnih mjesec dana oglušili na zahtjeve za hitne sastanke koji su inicirani od strane predstavnika novoformiranog Udruženja ugostitelja Nikšić. Budući da je alarmantna situacija u opstanku ugostiteljske privrede, njihova neodgovornost dovodi do povećanja broja nezaposlenih, ruba egzistencije jednog broja građana, ali i depresije i možda kućnog nasilja kod istih. Smatramo da je pronalaženje zajedničkih rješenja oko spašavanja malih i srednjih preduzeća u ovoj grani privrede od vitalnog značaja za sami grad”, naveli su iz Udruženja ugostitelja Nikšić.

Zahtjevaju da se za naredni period ukine godišnja naknada za korišćenje prilaza komercijalnim putevima jer smatraju da su putevi na teritoriji Opštine Nikšić opšte-javno dobro i za građane i za privredu;

“Zahtjevamo da se za 2021. godinu ukinu lokalne komunalne takse za korišćenje javnih površina tj. zakupi terasa; da se omogući normalno radno vrijeme kako bismo imali slobodu preduzetništva koja nam je Ustavom zagarantovana, da se oslobodimo članarine Turističkoj organizaciji Nikšića čije djelovanje smatramo nesvrsishodnim; da se pod hitno pronađe rješenje za firme i zaposlene koji posluju kao noćni klubovi i svadbeni saloni koji od 15. marta ne obavljaju svoje djelatnosti”, istakli su oni.

Napominju da, kako kažu, posrnulo ugostiteljstvo i uvezane grana privrede sa njim ne mogu dovesti do revitalizacije samog budžeta opštine.

“Pozivamo sve zainteresovane da u što većem broju damo doprinos u očuvanju Dobrog duha Nikšića kojeg čine i kafane”, poručili su oni.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 11:42
  24.11.2020.

  Ukupan priliv stranih direktnih investicija (SDI) u devet mjeseci ove godine iznosio je 506,8 miliona eura, dok se istovremeno iz zemlje odlilo 161,4 miliona eura, pokazuju preliminarni podaci Centralne banke (CBCG).

   

 • 10:24
  24.11.2020.

  Najvažnijii izazovi koji očekuju Agenciju za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) u narednom četvorogodišnjem periodu su nesmetano funkcionisanje i dalji razvoj elektronskih komunikacionih mreža u doba pandemije kovid-19, potpuno ukidanje naknada za roming u zemljama Zapadnog Balkana (jul 2021. godine), sljedeća dodjela radio-frekvencijskog spektra (kraj 2021. godine) i početak komercijalne upotrebe 5G mreža (kraj 2022. godine), saopštio je izvršni direktor EKIP-a Darko Grgurović.

   

 • 07:43
  24.11.2020.

  Opština Nikšić počela je sa isplatom oktobarskih studentskih stipendija za 2020/2021 godinu.

 • 07:41
  24.11.2020.

  Sve vrste goriva poskupile su od ponoći, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.