Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
16:10
26.2.2021.

Sljedeće sedmice vaučeri za Hiljadu plus

Utvrđivanje liste i dodjela prvih vaučera u okviru projekta Hiljadu plus biće organizovana tokom naredne sedmice, saopšteno je iz Projektnog odbora.


Prema preliminarnim podacima, dodaju, biće dodijeljeno oko 200 vaučera.

„Tokom naredne nedjelje biće utvrđena lista i organizovana dodjela vaučera prioritetnim licima u koje spadaju: samohrani roditelji, odnosno staratelji, lica sa invaliditetom, porodična domaćinstva čiji je član lice sa invaliditetom, porodična domaćinstva sa djecom sa smetnjama u razvoju, mladi koji su bili djeca bez roditeljskog staranja, zaposleni u ustanovama koje obavljaju zdravstvenu djelatnost u javnom sektoru i žrtve nasilja u porodici. Naročito nas ohrabruje to što imamo veliki broj prijavljenih iz kategorije prioriteta i u ovoj fazi projekta, te ćemo i dalje nastojati da unapređujemo uslove ovog projekta", navodi predsjednik Projektnog odbora, Marko Čanović.

Kako je kazao, posebna pažnja je posvećena prioritetnoj ciljnoj grupi.

"Ukupno je do sada 191 porodično domaćinstvo iz ove kategorije riješilo stambeno pitanje. Nakon što se se utvrde liste prioritetnih lica i dodijele vaučeri u toku sledeće nedelje, imaćemo ubrzo i utvrđene liste ciljnih grupa koji će dobiti vaučer, kao i liste čekanja ciljnih grupa", kazao je Čanović.

Prema njegovim riječima, proces pregleda dokumentacije i formiranja liste prioritetnih osoba, trajao je duže zbog pandemije Covid-19. Naime, ne samo što je bio usporen rad usljed raznih, opravdanih, mjera, već i zbog toga što je određen broj članova Projektnog odbora bio ili se trenutno nalazi u izolaciji.

On je kazao i da je podnijet značajan broj nepotpunih zahtjeva te je od podnosilaca tražena dopuna dokumentacije.

"Kako Uprava za katastar i državnu imovinu obavlja provjeru podataka svih podnosioca zahtjeva i članova njihovih domaćinstava, i za to je bilo potrebno određeno vrijeme“, rekao je Čanović.

Uprkos svemu tome, uspjeli su da održe kontinuitet i privedu kraju pregled dokumentacije.

Kroz projekat Hiljadu plus obezbijeđeni su najpovoljniji uslovi na tržištu za rješavanje stambenog pitanja i to fiksna kamata stopa 2, 99 odsto bez obaveznog učešća, obrada kredita 0,3 odsto  notarske usluge jeftinije za 50 odsto.

 

Ostale vijesti iz kategorije